Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Karolina Hedenström går från Lager 157 Ski Team till nya Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Karolina Hedenström går från Lager 157 Ski Team till nya Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Silly Season: Hedenström från Lager 157 till Eksjöhus

Karolina Hedenström är framtidslöftet från Östersund som efter bara tre års skidsatsning bestämde sig för att fokusera på långlopp.
I vintras gjorde hon sin första säsong i Visma Ski Classics för Lager 157 Ski Team. Nu fortsätter satsning i nya svenska långloppslaget Team Eksjöhus.
– Om ett par år, då ska jag och Team Eksjöhus ha den rosa ungdomsvästen, säger 20-åriga Hedenström.

Hedenström gjorde sin första säsong i Visma Ski Classic Pro Tour i vintras. Målet var att se, lära och utvecklas. När Lager 157 Ski Team förstärkte på damsidan med Hanna Falk och Thea Krokan Murud fick inte Hedenström plats i laget. Nu tar hon i stället plats i Team Eksjöhus som utvecklingsåkare, med målet att gå från lovande talang till en etablerad långloppsåkare.

Med bland annat starka placeringar i Tjejvasan de senaste åren har hon redan visat sin potential. I vintras blev hon 17:e på Tjejvasan. Bästa placeringen på Visma Ski Classics i vintras var 16:e platsen på Årefjällsloppet. Hon tog också en klar seger på Craft Ski Marathon.

– Jag började satsa relativt sent och har inte samma tränings- och tävlingsbakgrund som många andra. Men jag visste redan från början att långlopp är någonting jag vill satsa på. Det jag tar med mig från min första säsong är erfarenheten från alla människor, tävlingar och träningar, säger Hedenström.

– Det känns otroligt roligt att få tid och möjlighet att bygga vidare på det och fortsätta att utvecklas tillsammans med Team Eksjöhus. Jag tror att tävling är en viktig del av min utveckling, särskilt för långlopp, med utmaningar som taktik och energiintag. Resultaten jag siktar på kommer inte imorgon eller nästa säsong. Men om ett par år, då ska jag och Team Eksjöhus ha den rosa ungdomsvästen, fortsätter Hedenström.

Till vardags läser Karolina idrottsvetenskap på Mittuniversitet i Östersund

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...