Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Klas Nilsson stakar på i bredd med Stian Hoelgaard på Team Curiras träningsläger i Halmstad förra veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Klas Nilsson stakar på i bredd med Stian Hoelgaard på Team Curiras träningsläger i Halmstad förra veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Klas Nilsson gläds åt nya hungriga teamkamrater

Team Curira har börjat förberedelserna för Visma Ski Classics säsong XII. Förra veckan hade laget sitt första läger med Halmstad golfarena som bas.
Lagets ”ålderman”, 35-årige Klas Nilsson, är glad att ha nya unga hungriga åkare i teamet.
– Det känns jättekul! Vi är ett jättebra gäng och jag tror på bra resultat till vintern, säger Klas till Längd.se.

Klas Nilsson, Vasaloppsfemma 2020, är åkaren som är kvar i Team Curira sedan tidigare. Niklas Henriksson har lagt skidorna på hyllan och Johan Lövgren har valt att satsa vidare på egen hand.

Men som vi berättat tidigare så hårdsatsar Team Curira mot Visma Ski Classics säsong XII. Värvningen av norska långloppsesset Stian Hoelgaard är förstås en grym förstärkning men utöver det har laget också flera spännande nyförvärv i Gabriel Thorn, Alfred Nilsson, Hanna Lodin och Saga Nilsson som gör comeback i teamet. Dessutom har man Johan Kask som teamchef, Emma Dahlgren som tränare förre kanotvärldsmästaren Martin Hunter som expert kring styrketräning samt Fredrik Öhrner som vallachef.

Vi hängde med Team Curira på en av träningsdagarna i Halmstad och snackade lite med åkarna.

Först ut Klas Nilsson.

Ni är till stora delar ett nytt lag men flera unga åkare och en intressant ledarstab. Hur känns det?
– Det känns jättekul! Nu de här dagarna har man lärt känna alla och det är ett jättebra gäng. Det blir spännande till vintern och jag tror det kan bli riktigt bra resultatmässigt också, säger Klas.

Nya Team Curira. Fr.v Gabriel Thorn, Stian Hoelgaard, Hanna Lodin, Klas Nilsson, Alfred Nilsson och tränaren Emma Dahlgren. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Nya Team Curira. Fr.v Gabriel Thorn, Stian Hoelgaard, Hanna Lodin, Klas Nilsson, Alfred Nilsson och tränaren Emma Dahlgren. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hur går dina tankar för egen del inför vintern? Blir det sista året?
–  Nej, så tänker jag inte, så länge jag känner att jag utvecklas så kör jag vidare. Jag vill försöka få ut lite mer av det jag har i mig. Det fick jag inte i vintras, säger Klas.

Bästa resultat i Visma Ski Classics Pro Tour säsong XI blev tolfteplatsen på Jizerska 50 i Tjeckien.

Inför den gånga vintern tränade Klas efter upplägg av Wolfgang Pichler men nu blir det inte renodlad Pichlerträning för Klas.

– Det blir till stor del ett eget upplägg i år. Wolfgang har mycket att göra med SOK så jag kommer att köra en mix av det jag gjort tidigare år och det Wolfgang la upp i fjol, förklarar Klas.

– Jag tror det kan bli bra och med den uppbackningen från teamet som vi kommer få kommande säsong. Vi saknade lite iblnd i vintras, några onödiga missar kring material bland annat. Nu känns det som vi säkrat upp det bättre.

Förra helgen blev det en rivstart för Klas när han och övriga laget åkte 57 kilometer långa Båstad-Mölle. Nye teamkompisen Stian Hoelgaard vann loppet men Klas fick slita och blev sjua, tio minuter efter Hoelgaard.

Hur var det att tävla?
– Jag kanske inte är i bästa form. Det var nog bara mitt tredje eller fjärde stakpass sedan Nordenskiöldsloppet (som Klas vann). Jag har haft lite ont i en armbåge så jag har kört mycket skejt. Vi hade snö fram till 10 maj så det blev mycket skejt på skaren. Jag har för övrigt tränat ganska lite i april och maj.

– Det är bra att få komma i gång men det är lite som vanligt för mig på första lägret i juni, det blir en hård start, ”back to reality”. jag har fått slita lite men armbågen verkar funka hyfsat i alla fall.

Klas före Stian, Alfred och Gabriel på väg ut på halländska stigar. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Klas före Stian, Alfred och Gabriel på väg ut på halländska stigar. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...