Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den tidigare vallachefen i det svenska längdlandslaget, Urban Nilsson, blir sportchef i Orsa Grönklitt. FOTO: Orsa Grönklitt.

Den tidigare vallachefen i det svenska längdlandslaget, Urban Nilsson, blir sportchef i Orsa Grönklitt. FOTO: Orsa Grönklitt.

Urban Nilsson blir ny sportchef i Orsa Grönklitt

Längdlandslagets tidigare vallachef Urban Nilsson blir ny sportchef för hårdsatsande Orsa Grönklitt.
– Med Urbans kompetens inom framförallt skidåkning och hans framåtanda att ständigt vilja nå utveckling och resultat, känner vi att han är helt rätt person för uppdraget, säger Johan Sares, anläggningschef i Orsa Grönklitt.

I längdlandslaget profilerade sig Urban Nilsson som en stark och reflekterande ledare. Han

stod alltid upp för sitt team i vallatrailern, han såg alla i organisationen och var aldrig sen att sträcka fram en stöttande eller hjälpande hand till aktiva, ledare, sponsorer, leverantörer, media, konkurrenter och fans.

Nu blir Urban en viktig chef och ambassadör för besöksdestinationen Orsa Grönklitt, vars mål är att vara en av landets ledande och bredaste året-runt anläggningar för en aktiv semester.

– Urbans personliga egenskaper, utöver hans breda kompetens inom skidsporten, blir mycket värdefulla för oss som upplevelse- och serviceföretag. Vi önskar ju att alla ska trivas och få ut mesta möjliga kvalitet när de besöker oss. Vi är övertygade om att Urban kan bidra till att ge oss ännu ett lyft på marknaden, säger Johan Sares.

Urban lämnar Granqvist Sportartiklar AB i Karlstad och tillträder tjänsten som sportchef i Orsa Grönklitt den 16 augusti.

– Jag är tacksam och glad över att få chansen att bli en i laget här uppe i Orsa Grönklitt. Det känns oerhört motiverande att vara med och utveckla Orsa Grönklitt till att bli landets bredaste anläggning både vinter som sommar. Jag har varit i Orsa Grönklitt både som aktiv, ledare samt med min familj och vet vilken otroligt fin anläggning det är och vilken enorm potential som finns, vilket gjorde valet enkelt när frågan kom, säger Urban Nilsson entusiastiskt.

Under sina tiotalet år som vallachef för svenska längdlandslaget stod Urban Nilsson och hans team bakom 42 OS- och VM-medaljer.

Senaste nyheterna