Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anne Kyllönen förstärker Team Mäenpää kommande säsong. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anne Kyllönen förstärker Team Mäenpää kommande säsong. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Anne Kyllönen till Team Mäenpää

Det finska långloppsteamet Team Mäenpää förstärker sitt lag med mångåriga finska landslagsåkaren Anne Kyllönen, 33.
– Vi har kommit överens om en lösning som är bra för både Anne och laget. Anne är en åkare som intresserat oss under längre tid och vi är glada att hon nu är en del av laget, säger teamchefen Kim Mäenpää.

Team Mäenpää gick inför den senaste Visma Ski Classics-säsongen in i Team Nordic Athlete. I våras stod det dock klart att det inte blev någon fortsättning på det nordiska samarbetet. Team Nordic Athlete har nu blivit ett svenskt lag som heter Team Eksjöhus och det finska laget heter åter Team Mäenpää.

Anne Kyllönen representerade också Team Mäenpää i Ylläs-Levi 2019. Där utmanade hon långloppseliten med en fin femte plats.

– Under våren erbjöds jag en plats i Team Mäenpää och bestämde mig ivrigt för att ta mig an en ny utmaning. Stödet från teamet samt en lägerplan av hög kvalité gav en intressant helhet, säger en nöjd Anne Kyllönen.

Huvudmålen för Kyllönen nästa säsong är OS i Peking. Efter OS är målet att representera Team Mäenpää i Visma Ski Classics. Genom karriären har Kyllönen varit på pallen fem gånger individuellt i världscupen. Tillsammans med Aino-Kaisa Saarinen har hon också en seger i teamprint i italienska Asiago i december 2013.

Team Mäenpää kommer i vinter att bestå av fyra herråkare och två damåkare när Visma Ski Classics säsong XII startar. I nuläget är bröderna Viktor och Hannes Mäenpää samt deras farbror Hans Mäenpää är klara för nästa säsong.

– Vi förhandlar ännu med två herråkare och en damåkare avslutar Kim Mäenpää.

Senaste nyheterna