Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers.
Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en stortävling på rullskidor. För eliten blir det bra med prispengar. Segrarna i dam- respektive herrklassen får 40 000 kronor var.
– Vi kommer att få se en högklassig tävling med ett starkt elitfält, säger Bosse Ybe från tävlingsledningen.

Det är Apladalens löparklubb och OK Stigen som står som arrangörer av Värnamorullen och de satsar hårt på att bli en av de större rullskidtävlingarna som lockar såväl elit som motionärer och ungdomar.

– Vi har fått fastighetsbolaget Nivika, med säte i Värnamo, som huvudsponsor och dessutom har ett flertal andra större företag gått in och stöttat tävlingen, vilket möjliggör för oss att kunna erbjuda ett prisbord som heter duga, säger Bosse Ybe och fortsätter;

– För eliten har vi också fina prispengar. Segrarna i dam- respektive herrklassen får 40 000 kronor var, tvåorna 20 000 och treorna 5 000.

Värnamorullen känner av det allt ökande intresset för att både träna och tävla på rullskidor.

­– Vi ser att intresset ökar bland både ungdomar och motionärer. Det är mycket glädjande för vi vill se ett brett arrangemang, säger Ybe.

Tävlingen avgörs på en avlyst vägsträckning med fint underlag. Varvet är exakt en mil och elit och vuxenklasser kommer att åka fyra varv.

–  Efter tävlingen bjuder vi som vanligt samtliga deltagare till en kamratmåltid med prisutdelning och underhållning. Det är alltid ett uppskattat inslag, säger Ybe.

Värnamorullen är också seedningsgrundande till Vasaloppet.

– Detta tror vi gör att många smålänningar och andra som bor i södra Sverige tar chansen att åka, då banan inte är alltför tuff, avslutar Ybe.

Värnamorullen bjuder på ett fint underlag som inbjuder härlig rullskidåkning. FOTO: Värnamorullen.Värnamorullen bjuder på ett fint underlag som inbjuder härlig rullskidåkning. FOTO: Värnamorullen.

Senaste nyheterna

Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...
Sebastian Samuelsson har investerat i ett eget rullskidband för skejtåkning och kan byta en del kvalitetspass ute mot pass hemma på sitt eget band. FOTO: Nicklas Olausson.

Samuelsson har satsat 1,5 miljon på eget rullskidband

Sebastian Samuelsson snålar inte i satsningen inför kommande OS i Peking. Nu har skidskytten investerat runt 1,5 miljon kronor på ett rullskidband som går att skejta på i sitt eget träningscenter i Ös...