Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern.
Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfrisknat, men var inte redo för ett höghöjdsläger.
– Jag är igång med träningen för fullt igen men det passar inte in att åka på hög höjd så snart efter, berättar vinterns VM-fyra på sprint, 23-åriga Hagström.

Johanna Hagström har kunnat se bilder på landslagskompisarna som tränar i solsken på glaciären i Tignes. Själv har hon fått nöja sig med fortsatt träning hemma i Falutrakten.

Covid- 19-infektion för Hagström slog inte så hårt men landslagets erfarenheter från Charlotte Kallas infektion i vintras har gjort att man varit försiktiga.

– Det har varit lindrigt, så det har inte inneburit några stora besvär men det tar ändå tid att återhämta sig, säger Hagström och fortsätter;

– Jag har låtit det ta tid också för att inte få några bakslag. Nu är jag fullt igång med träningen igen. Men det passar inte in att åka på hög höjd direkt, säger Hagström och får medhåll av landslagschefen Anders Byström.

– Det är inte läge att dra direkt på höjd när man haft Covid så därför valde vi att låta Johanna vara kvar hemma, säger Byström.

Hur upplevde du infektionen?
– Det var som en lättare förkylning och jag tappade smak och lukt. I efterhand har jag bara känt att pulsen var ganska hög i början när jag tränade. Jag tog det väldigt lugnt och försiktigt. Jag vilade helt en vecka som symtomfri innan jag började träna. Jag har haft väldigt bra hjälp av ”Pliggen” (landslagsläkaren Per Andersson) när jag hade Covid. Sedan också av min tränare Johan (Granath) när la upp träningen efteråt. Allting har gått väldigt bra, jag har inte haft några dippar i träningen. Kanske för jag startade upp ganska långsamt, berättar Hagström.

 

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...