Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren.
På grund av detta är inte Svahn med på landslaget första höghöjdsläger som pågår Tignes, Frankrike, just nu.
– Jag är fortfarande lite begränsad av min axel så det var inte läge för mig att åka iväg på läger, säger Linn Svahn.

– Jag jobbar på att stärka upp mig för den belastning som krävs när man ska försöka ta ytterligare ett kliv i skidåkningen. Jag är kvar på hemmaplan och har bra resurser här för att bli starkare, fortsätter Svahn.

Skadan från världscupen i Ulricehamn blev inte bara något som förstörde möjligheten för Linn att kämpa om medaljer på VM. Axelskada spökar fortfarande

– Jag kom igång ganska bra med träningen i våras men har sedan haft en lite dipp på vägen. Jag har varit ganska begränsad under ett tag men nu har jag ändå kunnat börja bedriva bra träning. Det är väl kanske inte på den nivån i belastning som jag hade önskat för tillfället, berättar 21-åringen och fortsätter;

– Jag har kunnat träna en del de senaste dagarna och det ser positiv ut. Kurvan går väldigt starkt uppåt.

– Skador är tyvärr en del i en elitkarriär. Den här skadan kom ju väldigt olämpligt i vintras. Det är mer lämpligt att ta hand om den nu än några veckor inför ett mästerskap. Jag är trygg i att jag kommer få ut något bra av det här och att min axel kommer vara fullt fungerande när jag ska tävla inför OS. Jag känner ingen oro överhuvudtaget, berättar Svahn vidare.

Hur känns det att missa första höghöjdslägret inför OS?
– Jag har ju fått lite uppdateringar och de har ju det otroligt fint. Uppe på glaciären har det varit sol. Det är klart att det är tråkigt att missa det och framförallt första lägret för året med gänget. Det är alltid inspirerande att vara iväg med allihopa.

– Jag känner dock ingen oro för att missa ett höjdläger för förhoppningen är att kunna vara med på allt som kommer sedan.

Hur skönt och bra känns det att redan vara uttagen till OS, inte minst med tanke på den här skadan?
– Först och främst är det så himla stort att vara förhandsuttagen. Det är det man jobbar för, att åka de stora mästerskapen. Att veta redan nu att jag har en biljett är också en trygghet i den situationen jag är i.

– Inför VM så blev det så att jag var tvungen att lappa ihop och släcka bränder i axeln för att den skulle kunna fungera på något vis. Nu måste jag stärka upp den så den kan vara hållbar lång tid framöver. Då krävs det lite mer tid och det har jag verkligen tid att ge mig nu. Det blir som en investering för framtiden.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...