Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Angelo Corradini, president för Marcialonga, får utmärkelsen Aquila di San Venceslao av Maurizio Fugatti, president för provinsen Trento. FOTO: Newspower.it.

Angelo Corradini, president för Marcialonga, får utmärkelsen Aquila di San Venceslao av Maurizio Fugatti, president för provinsen Trento. FOTO: Newspower.it.

Prestigefylld utmärkelse till Marcialonga

I lördags tilldelades Marcialonga den prestigefyllda utmärkelsen ”Aquila di San Venceslao” (örnen av St. Wenceslaus). Utmärkelsen har aldrig tidigare tilldelats ett sportevent.
Ceremonin hölls i Moena, där också en utställning om Marcialongas 50 år invigdes.
Nästa upplaga av Marcialonga äger rum den 29-30 januari 2022 och är för övrigt nästan fulltecknad med deltagare.

Femtio år har gått sedan den 7 februari 1971 och starten på Marcialonga. Nu har den självständiga provinsen Trento beslutat att ge Marcialonga den prestigefyllda ”Aquila di San Venceslao” (örn av St. Wenceslaus, ett pris som påminner om traditionen med Trentino och dess autonomi).

Utmärkelsen tilldelades Marcialongas organisationskommitté med följande motivering:
”För den betydelse den har haft och den roll den spelat de senaste 50 åren. Detta pris går till evenemanget, organisationskommittén såväl som dess volontärer för deras förmåga att ha uppfunnit och hållit på att organisera ett så världsberömt sportevenemang i Trentino.”

Presidenten för provinsen Trento, Maurizio Fugatti, överlämnade utmärkelsen till Angelo Corradini, president för Marcialonga, som direkt tillägnade den till de 1500 volontärer som varje år utför ”mirakel” för att göra evenemanget till en framgång.

I samband med ceremonin så öppnade också en utställning om 50 år av Marcialonga som hålls i sommar på Piazza de Sotegrava i Moena.

Angelo Corradini sa bland annat så här när utmärkelsen mottagits:
– Detta är förmodligen det högsta utmärkelsen Marcialonga har fått under sina 50 år. Priset går till varje enskild volontär som har hjälpt oss att göra allt möjligt. Med volontärer menar jag inte bara de människor som hjälper utan också kommunerna och alla organisationer och föreningar som arbetar i området.

Corradini kunde också berätta det bara är några få platser kvar för nästa Marcialonga som traditionsenligt genomförs sista helgen i januari.

Utställningen om 50 år av Marcialonga på Piazza de Sotegrava. FOTO: Newspower.it.Utställningen om 50 år av Marcialonga på Piazza de Sotegrava. FOTO: Newspower.it.

Senaste nyheterna