Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Finländaren Ari Luusua och norrmannen Morten Eide Pedersen öser på under nya Team Eksjöhus första läger, i just Eksjö. FOTO: Team Eksjöhus.

Finländaren Ari Luusua och norrmannen Morten Eide Pedersen öser på under nya Team Eksjöhus första läger, i just Eksjö. FOTO: Team Eksjöhus.

Team Eksjöhus i gång med sitt första läger

Team Eksjöhus kör i gång säsongen 2021/22 i Eksjö, hemstaden till huvudsponsor Eksjöhus.
– Vi är otrolig glada att få starta denna resa på ”hemmaplan” där vi får träna i fantastiskt fin miljö och samtidig träffa vår huvudpartner och lära känna varandra så vi tillsammans kan utvecklas i detta samarbete, säger teamets sportchef Espen Träldal.

Teamets Chef Oskar Svärd bor i Eksjö och känner till området mycket väl. Nu plockar han fram ”gobitarna” för laget när det kommer till fina träningsrundor.

Lägret inleddes med en 90 kilometer lång rullskidtur på småvägar söder om Eksjö. Under veckan blir det fler rullskidpass men också MTB-cykling och löpning bland annat till turistattraktionen Skurugata/Skuruhatt.

– Det känns bra att vara tillbaka på träningssamling igen och äntligen träffa hela gänget i teamet och också lära känna människorna bakom Eksjöhus från första dagen, säger Team Eksjöhus norske lagkapten Morten Eide Pedersen.

– Nu börjar vi en gedigen träningsvecka i början av sommaren så att vi kan sätta ribban för vad som gäller resten av året. Jag ser fram emot träningspass i Eksjö-området guidad av Oskar. Så får vi se om han bjuder på några nyckelpass i förberedelserna för säsongen och Vasaloppet, fortsätter Pedersen.

Team Eksjöhus 21/22:
Morten Eide Pedersen
Ari Luusua
Linn Sömskar
Hedda Bångman
Karolina Hedemström

Oskar Svärd, teamchef
Espen Träldal, sportchef

Senaste nyheterna

Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...
Sebastian Samuelsson har investerat i ett eget rullskidband för skejtåkning och kan byta en del kvalitetspass ute mot pass hemma på sitt eget band. FOTO: Nicklas Olausson.

Samuelsson har satsat 1,5 miljon på eget rullskidband

Sebastian Samuelsson snålar inte i satsningen inför kommande OS i Peking. Nu har skidskytten investerat runt 1,5 miljon kronor på ett rullskidband som går att skejta på i sitt eget träningscenter i Ös...