Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir åtta timmars sändning i TV4 från Trollhättan Action Week och Alliansloppet 26-28 augusti. På bilden ser vi Andreas Nygaard vinna Alliansloppet 2017. FOTO: Trollhättan Action Week.

Det blir åtta timmars sändning i TV4 från Trollhättan Action Week och Alliansloppet 26-28 augusti. På bilden ser vi Andreas Nygaard vinna Alliansloppet 2017. FOTO: Trollhättan Action Week.

TV4 sänder åtta timmar från Trollhättan Action Week

TV4 gör en storsatsning på Trollhättan Action Week och Alliansloppet och sänder totalt åtta timmar från evenemanget 26-28 augusti.
– Alliansloppet innehåller i år många världsnamn som tävlar, både från Sverige och andra nationer. Att tävlingen dessutom är en del av deltagarnas stora satsningar mot vintern-OS gör det än mer intressant för tv-publiken, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Stora delar av världseliten i längdskidor kommer till Trollhättan 26-28 augusti för tre internationella lopp på rullskidor som upptakt till kommande vinters OS i Peking och säsong XII av Visma Ski Classics.

Förutom svenska längdlandslaget – med stjärnor som Ebba Andersson, Jens Burman, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Jonna Sundling, Linn Svahn och Oskar Svensson – medverkar toppåkare från ett tiotal nationer, såväl åkare som tävlar på traditionella distanser som långlopp med svenska stjärnor som Lina Korsgren, Emil Persson, Ida Dahl, Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren.

– Längdlandslaget tillsammans med Trollhättan Action Week är två parter som tillsammans har bestämt oss för att skapa en sommarskidfest. Rullskidor är en starkt växande gren inom förbundet som ger oss och vår sport exponeringsmöjligheter även under sommarhalvåret, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet.

Tävlingsprogrammet fördelas över ett individuellt distanslopp, en sprint och ett avslutande långlopp. Långloppet, som är en Visma Ski Classics Challengers, bjuder in till intressanta dueller mellan landslagets stjärnor och långloppsstjärnorna.

– Vi är glada över att kunna presentera åtta timmar i TV4 med svenska längdlandslaget och världsåkare från många andra nationer. Det unika med årets tävlingar är att vi i lördagens lopp kommer få se världseliten inom långlopp, samt den traditionella eliten, i ett och samma lopp i ett av Sveriges mest vackra evenemangsområden vid fallen i Trollhättan, säger Magnus Larsson i arrangörsstaben.

Även ett av Sveriges största OS-hopp, Trollhättansonen och världsmästaren i skridsko Nils van der Poel, kommer att åka Alliansloppet lördag den 28 augusti på rullskidor som ett led i uppladdningen inför OS.

TV4 sänder totalt åtta timmar från evenemanget enligt följande:

Torsdag 26 augusti
14.30-17.00 i TV4 och TV4 Play: 15 kilometer klassisk stil, damer och herrar.
Fredag 27 augusti
15.00-17.00 i TV4 och TV4 Play: sprint fri stil, damer och herrar.
Lördag 28 augusti
11.30-14.30 i TV4 och TV4 Play: Alliansloppet 48 kilometer klassisk stil, damer och herrar.

Senaste nyheterna