Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IK Sterns Alfred Buskqvist är en åkare som troligtvis är aktuell för den svenska truppen när världscupen på rullskidor drar i gång i slutet på juli. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

IK Sterns Alfred Buskqvist är en åkare som troligtvis är aktuell för den svenska truppen när världscupen på rullskidor drar i gång i slutet på juli. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rullskidlandslaget åker till tre världscuptävlingar och VM

Världscupen på rullskidor startar i Banska Bystrica, Slovakien den 23 juli och dit skickar Sverige preliminärt endast fyra seniorer. Till tävlingarna i Otepää, Estland och Madona, Lettland och VM i Val di Fiemme, Italien blir det större svenskt deltagande.

Så här skriver Svenska Skidförbundet på sin sajt angående världscupsäsongen på rullskidor och svenskt deltagande:

”På grund av fler deltävlingar i Världscupen under säsongen och osäkerhet angående den rådande pandemin har vi valt att fokusera på tre deltävlingar och med huvudfokus på VM. Rullskidvärldscupen har både en senior och en juniorklass. Tanken är att vi i största möjliga mån ska delta med både seniorer och juniorer.
Med tanke på den rådande pandemin och begränsningar i antalet uttagningstävlingar vi kan genomföra så kommer större vikt än tidigare läggas på tidigare års resultat, samt vinterns resultat på skidor, framförallt vid uttagning till de första deltävlingarna.
Utövare som kommer att prioriteras är utövare som bedöms ha kapacitet att prestera topp tre-placeringar i individuella lopp.”

Planerat svenskt deltagande enligt följande:

23-25 juli: Banska Bystrica, Slovakien 4 åkare. Endast seniorer
20-22 augusti: Otepää, Estland 8 åkare.
27-29 augusti: Madona, Lettland 8 åkare.
3-5 september: Khanty-Mansijsk, Ryssland. Inget planerat deltagande.
16-19 september: VM, Val di Fiemme, Italien 8-12 åkare.

Hela världscupprogrammet finns här.

Läs mer om uttagningskriterierna här på förbundets sajt.

Senaste nyheterna