Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det italienska långloppsteamet SottoZero Trentino Zorzi Max söker damåkare inför Visma Ski Classics säsong XII.

Det italienska långloppsteamet SottoZero Trentino Zorzi Max söker damåkare inför Visma Ski Classics säsong XII.

Italienskt långloppsteam söker damåkare

Nu finns en finns chans för damåkare som vill satsa på långlopp och Visma Ski Classics Pro Tour.  Det italienska långloppsteamet SottoZero Trentino Zorzi Max söker damer till sitt Pro Team.
– Vi söker tjejer med en stark vilja och motivation, säger teamchefen Michele Pasqualotto till vismaskiclassics.com.

– Det är ganska få tjejer som väljer att satsa på långlopp här i Italien, de väljer ofta att tävla på kortare distanser. Det är anledningen till att vi nu söker motiverade åkare från andra länder. Jag hoppas att de kommer med en stark vilja och motivation att arbeta hårt i vårt team. Vi vill ge dem allt vårt stöd, säger Pasqualotto vidare.

SottoZero Trentino Zorzi Max är ett lite speciellt gäng i Visma Ski Classics Pro Tour. Teamet har sina rötter i en populär TV-show.

– Det italienska tv-programmet SottoZero startade för 23 år sedan när jag fick en idé att göra det eftersom jag alltid har varit förtjust i längdskidåkning genom mitt arbete som journalist och sportkommentator. År för år växte showen och blev alltmer populär. För några år sedan startade vi ett team för motionärer med cirka 150 personer. För tre år blev TV-showen starten på Pro-teamet med namnet SottoZero Trentino Zorzi Max. Vi är en grupp människor med en stark passion för den fantastiska sporten längdskidåkning, teamchefen Michele Pasqualotto

Hur var den senaste säsongen, mitt i pandemin?
– Det var förstås ganska komplicerad på grund av pandemin, men jag är mycket positiv eftersom vi uppnådde ganska bra resultat och blev det bästa italienska teamet i Pro Touren.

Vilka är de långsiktiga målen för laget?
– Vårt mål är att förstärka vår position som bästa det bästa italienska långloppsteamet och och klättra på rankingen bland Pro Teamen i Visma Ski Classics. Vi har starka åkare som Mauro Brigadoi, Francesco Ferrari och Stefania Corradini.

Stefania Corradini som för övrigt har gått på skidgymnasiet i Mora för ett antal år sedan och talar god svenska.

Kontaktuppgifter till SottoZero Trentino Zorzi Max teamchef Michele Pasqualotto:
Tel. +39 348 368 03 50
teamsottozero@gmail.com
mic.pasqualotto@gmail.com

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...