Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sofie Elebro var snabbast av damerna på Från botten till Sockertoppen i Östersund under lördagen. FOTO: Per Danielsson.

Sofie Elebro var snabbast av damerna på Från botten till Sockertoppen i Östersund under lördagen. FOTO: Per Danielsson.

Premiär för ”Från botten till Sockertoppen” i Östersund

Idag, lördag 10 juli, arrangerades för första gången Sockertoppen IF:s löparutmaningskoncept ”Från botten till Sockertoppen” i Östersund.
Trots regn och kyliga vindar kom 57 deltagare till start på premiären i Östersund. Skidåkarna Rasmus Hörnfeldt, Sockertoppen IF och Sofie Elebro, Östersunds SK, hade snabbast tider upp till toppen på Frösöberget.

Tävlingen går ut på att ta sig upp för en utmanande backe och har tidigare endast arrangerats i Sollefteå. En vinnare bland alla löpare som tar sig i mål vinner 10 000 kr.

Att det inte finns några dåliga väder, utan bara dåliga kläder höll nog inte många av de frusna deltagarna med om när de väntade på den rekordsnabba prisutdelningen på toppen av Frösöberget.

– Det är tur att vi som bor i Jämtland är vana vid lite kallare väder och att det kan vända snabbt, säger Robin Bryntesson ordförande Sockertoppen IF och ler.

Trots vädret ser arrangerande Sockertoppen IF en ljus framtid för tävlingen i Östersund.

– Det är alltid svårt i början med marknadsföring kring event. På grund av pandemin har det varit extra svårt att få ihop alla trådar. Men att vi ändå fick 57 löpare till start med så framstående namn som Rasmus Hörnfeldt och Sofie Elebro som segrare känns otroligt roligt, fortsätter han.

Rasmus Hörnfeldt var snabbast till toppen. FOTO: Per Danielsson.Rasmus Hörnfeldt var snabbast till toppen. FOTO: Per Danielsson.

”Från botten till Sockertoppen” är tävlingen där du utmanar dig själv i en uppförsbacke på en distans på mellan 1800-3000 meter. Tävlingen har arrangerats i fyra år i Sollefteå, där Ebba Andersson och Fredrik Lindström vann 2020 års upplaga. Men under 2021 blir det tävlingar på totalt tre platser.

– Vi tycker att konceptet är roligt, därför satsar vi i år även i Östersund och Rossön, berättar Robin Bryntesson.

– Vi vill nå ut till bredden, istället för att satsa på enbart elitaktiva. Även om eliten är väldigt inspirerande så rör dem redan på sig. Vi vill att alla ska upptäcka rörelseglädjen. För oss som jobbar med diabetes och träning så ser vi hur viktig fysisk aktivitet är för alla, oavsett om man har diabetes eller inte. Därför lägger vi det största priset på

10 000 kronor som utlottning bland alla som tar sig i mål, oavsett tid. Det är otroligt häftigt att se alla kämpa sig upp för backen, i alla åldrar, fortsätter Bryntesson

- Det blir ju jobbigt oavsett vilken tempo man håller, avslutar en nöjd Robin Bryntesson som ser fram emot fler event i Östersund.

Resultatlista finns här.

Från Botten till Sockertoppen arrangeras även i Sollefteå den 24 juli och Rossön den 15 augusti.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...