Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anamarija Lampic kommer till Trollhättan Action Week. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anamarija Lampic kommer till Trollhättan Action Week. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Världscupvinnaren Lampic till Trollhättan Action Week

Nu är det klart att ytterligare en riktigt vass åkare kommer till Trollhättan Action Week.
Det handlar om VM-medaljören och vinnaren av totala sprintcupen i världscupen, Anamarija Lampic från Slovenien.

I Trollhättans får hon chans på revansch på Jonna Sundling som knep guldet när Lampis blev trea på VM-sprinten i Oberstdorf i vintras.

– Jag vet att arrangören kommer erbjuda goda tävlingsförutsättningar men förväntningarna på mig själv är lågt satta. Jag vill njuta av tävlingarna och ha kul tillsammans med de andra tjejerna, säger Anamarija Lampic.

– Vidare ger tävlingarna mig möjlighet att se hur jag och mina konkurrenter står sig rent formmässigt under denna tid på säsongen. Jag har aldrig varit i Sverige på sommaren men om det är lika fint som på vintern så ser jag verkligen fram emot att få komma till er. Vi kommer upp några dagar innan för träning och för att utforska denna del av Sverige och Trollhättan som stad, fortsätter Lampic.

– Vi är oerhört stolta över att en världsstjärna i Lampic kaliber vill komma till Trollhättan. Framför allt blir fredagens sprint en höjdpunkt där några av världens bästa sprintdamer står på startlinjen, där kan jag lova att ingen av åkarna kommer vika ner sig i första taget! Sprinten blir ett bra kvitto inför OS-sprinten som även den går i fristil, säger Axel Swahn, projektledare på Trollhättan Action Week.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...