Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd är gäst i nästa avsnitt av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi som publiceras i morgon lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Oskar Svärd är gäst i nästa avsnitt av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi som publiceras i morgon lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lyssna på Oskar Svärd i morgon

I morgon lördag kommer nästa avsnitt av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi. Gäst i podden är trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Svärd som numera är teamchef för nya långloppslaget Team Eksjöhus vid sidan av sitt arbete inom försvaret.

Team Eksjöhus består av följande åkare inför säsongen 2021/2022: Morten Eide Pedersen, Ari Luusua, Axel Jutterström, Linn Sömskar, Hedda Bångman och Karolina Hedenström.

Så här säger Svärd om sin roll som teamchef i podcasten Orsa2Levi:
– Jag är ganska tydlig om hur jag vill arbeta med mitt team och jag tror att våra åkare förstår och håller med om det. Vi måste göra detta tillsammans och lära av varandra. Vi har en femårsplan, vilket innebär att vi inte har bråttom att vara bäst. Om tre år borde vi dock vara med där uppe och slåss mot de bästa i teamen.

44-årige Oskar håller själv fortsatt formen på en mycket hög nivå. I vintras åkte han Vasaloppet Öppet spår klart under fyra timmar. Han tävlar också i multisport där VM snart står för dörren. I podden får du lyssna på hans mål, tankar kring det nya teamet, livet vid sidan om och vad de tre segrarna i Vasaloppet gav honom, bland mycket annat.

Podcasten är på engelska och publiceras under lördag förmiddag.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...