Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jackline Lockner och Linn Sömskar är två av fyra svenska åkare till världscupen på rullskidor i slovakiska Banská Bystrica kommande veckoslut. FOTO: Svenska skidförbundet.

Jackline Lockner och Linn Sömskar är två av fyra svenska åkare till världscupen på rullskidor i slovakiska Banská Bystrica kommande veckoslut. FOTO: Svenska skidförbundet.

Liten men stark svensk trupp till Banská Bystrica

Sverige skickar en liten men stark trupp på fyra åkare till säsongens första omgång av världscupen i rullskidor som avgörs i slovakiska Banská Bystrica. Tre lopp väntar fredag till söndag 23-25 juli.

Banská Bystricia är en ny tävlingsort i rullskidvärldscupen. Tävlingarna inleds på fredag med sprint. På lördagen väntar ett 12 respektive 18 kilometer långt masstartlopp i fri stil. Tävlingarna avslutas med 10 kilometer masstart i klassisk stil på söndag.

Den svenska truppen ser ut enligt följande:

Damer
Linn Sömskar, IFK Umeå Skidor
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF

Herrar
Alfred Buskqvist, IK Stern
Erik Silfver, IFK Umeå Skidor

Tävlingarna kan följas på http://rollerski.sk/en

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...