Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En glad Tiril Udnes Weng efter segern på jaktstarten vid Blinkfestivalen i Sandnes. FOTO: från NRK:s sändning.

En glad Tiril Udnes Weng efter segern på jaktstarten vid Blinkfestivalen i Sandnes. FOTO: från NRK:s sändning.

Två gånger Weng före Johaug – Dahlqvist åtta

Therese Johaug fick ge sig mot både Tiril Udnes Weng och Heidi Weng på den klassiska jaktstarten över 10 kilometer vid Blinkfestivalen i Sandnes, Norge på fredagskvällen. Maja Dahlqvist åkte i mål som åtta, en minut och 16 sekunder bakom Tiril Udnes Weng.

Tiril Udnes Weng gick ut först i jaktstarten efter seger i prologen tidigare på kvällen. Johaug startade som sjua, 8,9 sekunder efter men var snart ikapp men kunde aldrig göra sig av med Tiril Udnes Weng och Heidi Weng. Med i tätgruppen var också ryskan Tatiana Sorina innan hon gick omkull, knäckte en stav och bröt.

Efter sista motbacken på slutvarvet tog sig Tiril Udnes Weng och Heidi Weng sig förbi Therese Johaug och gjorde upp i spurten där Tiril var tre tiondelar före över mållinjen. Johaug var 2,2 sekunder efter på tredje plats.

Maja Dahlqvist var länge med i en andraklunga men tappade till slut kontakten och åkte i mål som åtta 1:16.5 efter vinnaren och dryga halvminuten efter sjuan Helene Marie Fossesholm. Hedda Bångman åkte i mål som 18:e, 2.21 efter.

Resultat
1. Tiril Udnes Weng 24:33.0
2. Heidi Weng + 0.3
3. Therese Johaug + 2.2

8. Maja Dahlqvist + 1:16.5

Komplett resultat

Målgången med Tiril Udnes Weng före Heidi Weng och Therese Johaug. FOTO: från NRK:s sändning.Målgången med Tiril Udnes Weng före Heidi Weng och Therese Johaug. FOTO: från NRK:s sändning.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...