Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Pål Golberg och Håvard Solås Taugböl dominerade jaktstarten vid Blinkfestivalen i Sandnes. FOTO: från NRK:s sändning.

Pål Golberg och Håvard Solås Taugböl dominerade jaktstarten vid Blinkfestivalen i Sandnes. FOTO: från NRK:s sändning.

Taugböl i topp – Poromaa fyra

Håvard Solås Taugböl och Pål Golberg gjorde upp som segern i herrklassen på den klassiska jaktstarten över 14 kilometer vid Blinkfestivalen i Sandnes, Norge på fredagskvällen. Duon åkte i tät hela loppet och Taugböl tog spurten. Där bakom gjorde trion William Poromaa, Jens Burman och Oskar Svensson bra ifrån sig i den stora klungan och spurtade in som fyra, sjua och nia.

Golberg vann prologen en sekund före Taugböl och duon utnyttjade den lilla lucka de hade till övriga åkare och skapade ytterligare tid bakåt. Klungan lyckades sedan aldrig ta in tid och när det sedan skulle spurtas om tredjeplatsen så var Willam Poromaa offensiv, som han också var under loppets gång.

I kampen om tredjeplatsen fick han dock ge sig med en tiondel mot Aron Åkre Rysstad när de korsade mållinjen knappa 25 sekunder bakom tätduon. Jens Burman var sjua en och en halv sekund efter Poromaa och Oskar Svensson följde som nia runt åtta sekunder efter Burman.

William Poromaa, till vänster, i mål som fyra och Jens Burman, i vit hjälm, som sjua. FOTO: från NRK:s sändning.William Poromaa, till vänster, i mål som fyra och Jens Burman, i vit hjälm, som sjua. FOTO: från NRK:s sändning.

Två svenska åkare till var med i det 35 man stora finafältet. Team Ramuddens långloppsåkare Max Novak och Johannes Eklöf. Duon var med i den stora klungspurten och Novak blev 15:e man bara ett par sekunder bakom Oskar Svensson och Eklöf, som imponerade så stort med andraplatsen i stakklassen på Lysebotn Opp i går, var 20:e dryga sekunden bakom Novak.

Resultat
1. Håvard Solås Taugböl 29:46.6
2. Pål Golberg + 0.5
3. Aron Åkre Rysstad + 24.8
4. William Poromaa + 24.9
7. Jens Burman + 26.5
9. Oskar Svensson + 34.1

Komplett resultat

 

Senaste nyheterna