Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson är ensam svensk herråkare till start på lördagskvällens sprinttävlingar vid Blinkfestivalen i Norge. FOTO: FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Oskar Svensson är ensam svensk herråkare till start på lördagskvällens sprinttävlingar vid Blinkfestivalen i Norge. FOTO: FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Startlistor Blinkfestivalen lördag

I kväll väntar sprinttävlingar vid Blinkfestivalen i Norge. Tävlingarna körs i Sandnes centrum. Tre svenska åkare ställer upp: Oskar Svensson, Maja Dahlqvist och Linn Sömskar. Tävlingarna sänds på NRK.

I damklassen blir det ingen prolog utan man går direkt på kvartsfinaler där Maja Dahlqvist går i första heatet och Linn Sömskar i det tredje.

Oskar Svensson försvarar de svenska färgerna i herrklassen och har startnummer 8 i prologen.

Damernas kvartsfinal börjar 18.24 och herrarnas första kvartsfinalheat börjar 18.44. Det körs också masstart i skidskytte men utan svenska åkare till start.

Startlistor
Damer sprint kvartsfinal
Herrar sprint prolog

Damer skidskytte masstart
Herrar skidskytte masstart

TV:
NRK1
18.00 - 19.00 Skytteduell och kvartfinaler sprint
19.35 – 21.30 Kvartfinaler (fortsättning), semifinaler och finaler sprint, masstart skidskytte

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...