Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anne Kyllönen på läger i Idre med tre gånger Mäenpää: Hannes, Hans och Viktor. FOTO: Team Mäenpää.

Anne Kyllönen på läger i Idre med tre gånger Mäenpää: Hannes, Hans och Viktor. FOTO: Team Mäenpää.

Kyllönen tränade med Team Mäenpää på Idre Fjäll

Som vi skrivit tidigare så satsar Anne Kyllönen nu på långlopp och Visma Ski Classics Pro Tour i Team Mäenpää. Nu har den rutinerade finskan varit på sitt första träningsläger med teamet – på Idre Fjäll.

– Under Idrelägret fick jag mer inblick vad som krävs i Visma Ski Classics. Det var viktigt för mig att redan i detta skede av träningsperioden få träna långloppssanpassat tillsammans med teamet. Hur min nivå på stakning står sig är ännu ovisst men jag är motiverad att höja den till den nivå det krävs, säger 33-åriga Kyllönen.

– Idre Fjäll var en ny lägerplats för mig men träningsförhållandena var mångsidiga och faciliteterna av toppklass. Det lämnade en positiv känsla av lägret. Jag ser med spänning fram emot nästa gemensamma läger i Livigno fortsätter Kyllönen, som har ett OS-silver i stafett från 2014, när Sverige tog guld.

– Innan tävlingssäsongen drar i gång kommer vi ha ett läger i Livigno september, på Mallorca oktober samt snöläger på Idre Fjäll i november och december, berättar teamchefen Kim Mäenpää.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg på väg att lämna skjutvallen vid landslagets träning på Östersunds skidstadion på tisdagen. FOTO: Per Danielsson.

Det är skjutprestationen som avgör

Det är skyttet som avgör tävlingar i skidskytte. Det visar analys av 5000 starter och 17 skidskyttesäsonger som Forskare vid Mittuniversitetet i Östersund gjort Det är den hittills mest omfattande ve...
Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...