Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Julia Häger byter från kortare distanser till långlopp och blir en del av finska Team Mäenpää i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Andrea Lindvall.

Julia Häger byter från kortare distanser till långlopp och blir en del av finska Team Mäenpää i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Andrea Lindvall.

Team Mäenpää förstärker med Julia Häger

Finska Team Mäenpää var i vintras en del av Team Nordic Athlete men är nu tillbaka som Team Mäenpää. Tidigare i somras förstärkte man laget med Anne Kyllönen och nu har man rekryterat ytterligare en damåkare i Julia Häger.
– Det känns roligt och spännande att få möjlighet att åka långlopp i Visma Ski Classics för Team Mäenpää i vinter, säger 24-åriga Häger.

– Långloppsvärlden är för mig obekant sedan tidigare så jag ser fram emot att lära mig mycket, utvecklas och utmanas, fortsätter Häger.

– Vi ville ge Julia möjlighet att testa på långloppscirkusen och är glada att hon tog sig an utmaningen. Det är alltid bra med nya ansikten i Visma Ski Classics och att hon kommer från hemmaregionen är ju positivt, säger teamchefen Kim Mäenpää.

– Hon har goda resultat från finska mästerskapen samt ett bra pannben vilket är en bra egenskap, avslutar Mäenpää.

2020 var Häger tvåa bakom Anne Kyllönen på finska sprintmästerskapen. I vintras blev hon sjua på 10 kilometer skejt vid FM. Nu blir det dock längre distanser för Häger som representerar klubben IF Minken från Nykarleby i Österbotten. Häger har studerat i Umeå de senaste åren.

Du kan läsa mer om Team Mäenpää här: www.skiteammaenpaa.fi

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...