Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Andersson och Madelene Svensson var snabbast i från Botten till Sockertoppen i Rossön på söndagen. FOTO: Sockertoppen IF.

Johannes Andersson och Madelene Svensson var snabbast i från Botten till Sockertoppen i Rossön på söndagen. FOTO: Sockertoppen IF.

Johannes Andersson och Madelene Svensson snabbast uppför i Rossön

Det kan ha varit pengarna, utsikten eller utmaningen som lockade så stort antal till start i Rossön när premiären i tävlingen från Sockertoppens koncept ”Från botten till Sockertoppen” arrangerades på söndagen.
82 personer kom till start i tävlingen som sträckte sig de 2150 meter och 171 höjdmeter uppför Bölesberget. Snabbast var Johannes Andersson och Madelene Svensson.

Tävlingen startade med en rejäl spurt eftersom spurtpriset låg redan efter 150 meter, många satsade på vinsten, men Hans Jönsson, Backe IF och Josefine Hammargård, Rossöns IF vann och tjänade ihop 500 kr vardera för besväret och mjölksyran.

Snabbast uppför backen i herrklassen blev återigen Johannes Andersson, Andrarums IK, (i skidsammanhang IF Ski Team Skåne) på tiden 9 minuter och 7 sekunder, samma kille som knep segern i Sollefteå för tre veckor sedan.

– Sollefteås backe är brantare, men ganska lika sista biten. Det var en jättebra tävling och rolig backe. Jag gillar när det är böljande backar, det gör att den är utmanade men ändå en backe som alla kan ta sig an, säger Johannes Andersson.

Johannes Andersson på väg mot en ny seger. FOTO: Sockertoppen IF.Johannes Andersson på väg mot en ny seger. FOTO: Sockertoppen IF.

I damklassen vann Sollefteåtjejen Madelene Svensson på tiden 10:49.

– Om jag ska beskriva tävlingen med ett ord så är det mjölksyra, säger vinnaren Madelene. Jag är inte van att springa uppför, men det här var jättekul, fortsätter hon.

Ovana att springa uppför stoppade inte Madelene Svensson från seger. FOTO: Sockertoppen IF.Ovana att springa uppför stoppade inte Madelene Svensson från seger. FOTO: Sockertoppen IF.

Spänningen var olidlig när tre deltagares nummerlappar drogs ur säcken och fick kliva upp på scenen för en ytterligare dragning. Slutligen var det tvåan i damklassen Amanda Jönsson som fick gå hem 10 000 kronor rikare.

– Det här var roligt och oväntat att få kliva upp på scenen två gånger idag. Vi firar dessutom ettårig bröllopsdag, så nu blir det kanske en spontantripp till Sollefteå och testa Hallstabacken imorgon, säger Amanda Jönsson, Backe IF

– Vi hade hoppats på 75 personer till start, så att vi överträffade våra förhoppningar gör oss väldigt glada, säger Frida Linnér från Sockertoppen IF, arrangör för tävlingen som denna gång var ett samarbete med Rossöns IF.

– Det har varit jättekul att så många tagit sig an utmaningen. Jag tror den yngsta deltagaren var fyra år. Det har också varit givande att samarbeta med en annan klubb som känner samma kärlek för Rossön som vi gör. Jag tror att både tävlingen och samarbetet har stor potential för framtiden, fortsätter Linnér.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...