Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn brottas fortfarande med sin axelskada från i vintras och missar tävlingarna i Trollhättan. FOTO: Svenska skidförbundet.

Linn Svahn brottas fortfarande med sin axelskada från i vintras och missar tävlingarna i Trollhättan. FOTO: Svenska skidförbundet.

Axelskadan stoppar Linn Svahn från tävlingarna i Trollhättan

Axelskadan som besvärat Linn Svahn under den sista tiden är fortfarande inte helt läkt och 21-åringen tvingas därmed kasta in handduken inför rullskidtävlingarna i Trollhättan Action Week 26-28 augusti.
– Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Det var i samband med världscuptävlingarna i Ulricehamn i vintras som Linn Svahn föll i sin kvartsfinal, rakt ner i den hårda snön och slog sin axel. Säsongen gick att slutföra men axeln har fortsatt spöka under sommaren.

– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Linn Svahn.

Nästa vecka (26-28 augusti, torsdag till lördag) avgörs rullskidtävlingarna i Trollhättan Action Week där landslaget kommer att delta i de tre olika loppen. Men någon Svahn kommer alltså inte till start.

– Det är så klart tråkigt att hon missar Trollhättan, men vi tar en vecka i taget nu. Vi är trygga med att hon får den hjälp hon behöver. Medicinska teamet har regelbunden uppföljning med henne och vi har en plan för hur hon ska komma tillbaka, säger landslagschef Anders Byström.

Trots missade rullskidtävlingar håller Svahn huvudet högt och har fått ställa om sin träning för att ta hand om sin axel.

– Det är en tuff utmaning men samtidigt spännande att varje dag arbeta mot att bli starkare och bättre. Annars mår jag bra och tar dag för dag och passar på att få till mycket träning tillsammans med min tränare Ola (Ravald), säger Linn.

Senaste nyheterna