Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromma var snabbast på landslagets 3000 meters-test i Torsby förra veckan. FOTO: Från Jens Burmans Youtube-Vlog.

William Poromma var snabbast på landslagets 3000 meters-test i Torsby förra veckan. FOTO: Från Jens Burmans Youtube-Vlog.

Poromaa snabbast på landslagets löptest

William Poromaa var snabbast av killarna i det svenska längdlandslaget när men körde 3000 meters-test under lagets träningsläger i Torsby förra veckan.
Poromaa klockade in på 8.50 och var strax före Karl-Johan Westberg och Jens Burman.

Landslaget har som vana att inte lämna ut tider eller resultat från olika typer av testlopp eller interna tävlingar. Kikar man på senaste avsnittet av Jens Burman vlog så får man dock några svar på hur det gick i löptestet på 3000 meter bana förra veckan.

William Poromaa korsade mållinjen på 8.50 och var några sekunder före Karl-Johan Westberg. Jens Burman följde sedan på 8.57 och hade USA:s Kevin Bolger precis i rygg. Bolger som är Maja Dahlqvist pojkvän.

Jens Burman berättar i vloggen att hans tid 8.57 var ”pers” med 14 sekunder. Ebba Andersson avslöjar också sin tid i vloggen. 9.20 och personbästa med nio sekunder.

Angående landslagets 3000 meters-test så sa landslagschefen Anders Byström så här innan lägret:
– Vi kommer ha det här testet som ett grundvärde och sedan köra två 3000 meters-test på hög höjd i Frankrike i september. Då kan vi se hur åkarna presterar när de acklimatiserat sig på höjd.

Vill du se rörliga bilder från 3000 meters-test och lite mer från landslagets läger i Torsby så kolla in senaste avsnittet av Jens Burman Vlog nedan:

Senaste nyheterna