Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elvira Öberg intervjuas efter segern på fredagens rullskidtävling i Sollefteå. FOTO: Från Expressens sändning.

Elvira Öberg intervjuas efter segern på fredagens rullskidtävling i Sollefteå. FOTO: Från Expressens sändning.

Elvira Öberg skejtade snabbast i Sollefteå

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb, hade bäst fart under rullskidorna i Sollefteå på fredagskvällen. Elvira vann det 7,5 kilometer långa loppet 9,3 sekunder före Evelina Settlin, längdåkare i Hudiksvalls IF och för dagen tävlande för arrangerande I 21 IF.
– Det var jobbigt, jag öppnade kanske lite hårt så jag fick verkligen kriga sedan, sa Elvira Öberg i Expressens sändning.

Inför helgens rullskidskytte-SM i Sollefteå så genomfördes idag en ren rullskidtävling med i huvudsak skidskyttar i startfältet.

Elvira Öberg gick ut hårt och tog ledningen direkt på första varvet och höll sedan till seger med knappa tio sekunder före Evelina Settlin. Elviras klubbkompis Anna Magnusson tog tredjeplatsen ynka fyra tiondelar bakom Settlin.

– Jag var kanske lite övertaggad från start och fick fokusera på tekniken och inte falla igenom och hålla uppe trycket, berättade Elvira och fortsatte;

– Det ska bli väldigt kul att ta på sig geväret i morgon. Skyttet har känts ganska bra i sommar så det ska bli kul att testa det på riktigt.

Linn Persson, SK Bore, slutade fyra cirka sju sekunder från tredjeplatsen. Sedan var det ett hopp ner till Stina Nilsson, Lima skyttegille, på femte plats. Stina var drygt 40 sekunder bakom segraren och bara några få sekunder före Emma Nilsson, SK Bore, som sexa.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...