Elvira Öberg intervjuas efter segern på fredagens rullskidtävling i Sollefteå. FOTO: Från Expressens sändning.

Elvira Öberg intervjuas efter segern på fredagens rullskidtävling i Sollefteå. FOTO: Från Expressens sändning.

Elvira Öberg skejtade snabbast i Sollefteå

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb, hade bäst fart under rullskidorna i Sollefteå på fredagskvällen. Elvira vann det 7,5 kilometer långa loppet 9,3 sekunder före Evelina Settlin, längdåkare i Hudiksvalls IF och för dagen tävlande för arrangerande I 21 IF.
– Det var jobbigt, jag öppnade kanske lite hårt så jag fick verkligen kriga sedan, sa Elvira Öberg i Expressens sändning.

Inför helgens rullskidskytte-SM i Sollefteå så genomfördes idag en ren rullskidtävling med i huvudsak skidskyttar i startfältet.

Elvira Öberg gick ut hårt och tog ledningen direkt på första varvet och höll sedan till seger med knappa tio sekunder före Evelina Settlin. Elviras klubbkompis Anna Magnusson tog tredjeplatsen ynka fyra tiondelar bakom Settlin.

– Jag var kanske lite övertaggad från start och fick fokusera på tekniken och inte falla igenom och hålla uppe trycket, berättade Elvira och fortsatte;

– Det ska bli väldigt kul att ta på sig geväret i morgon. Skyttet har känts ganska bra i sommar så det ska bli kul att testa det på riktigt.

Linn Persson, SK Bore, slutade fyra cirka sju sekunder från tredjeplatsen. Sedan var det ett hopp ner till Stina Nilsson, Lima skyttegille, på femte plats. Stina var drygt 40 sekunder bakom segraren och bara några få sekunder före Emma Nilsson, SK Bore, som sexa.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...