Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson vann ett klart guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå på lördagen. FOTO: Niclas Olausson.

Sebastian Samuelsson vann ett klart guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå på lördagen. FOTO: Niclas Olausson.

Klart SM-guld för Samuelsson

Sebastian Samuelsson, I 21 IF, vann guldet på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. Med fullt skytte och bra fart på rullskidorna så blev det en överlägsen seger för Samuelsson.
– Jag försöker få det att det ska bli naturligt att jag inte missar i den här typen av lopp. Det känns superbra att jag får ett sådant här kvitto när vi är mitt uppe i försäsongsträningen, kommenterade Samuelsson i Expressens sändning.

Sebastian Samuelsson vann loppet 1.39 före Viktor Brandt, I 2 IF, som tillsammans med Sebastian var ensam om att skjuta fullt. Bronset gick till Malte Stefansson, Oxbergs IF, som trots tre bom bara var dryga 13 sekunder från silverplatsen.

Närmast utanför pallen följde Martin Ponsiluoma, med fem bom, Henning Sjökvist och Tobias Arwidson.

– Jag känner mig absolut inte överlägsen. De som skulle kunna utmana mig gör det inte så himla bra i dag. Då blir det stora avstånd. Jag vill ta för vana att inte missa i sprintloppen, kommenterade Samuelsson sin stora seger idag.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...