Sebastian Samuelsson vann ett klart guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå på lördagen. FOTO: Niclas Olausson.

Sebastian Samuelsson vann ett klart guld på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå på lördagen. FOTO: Niclas Olausson.

Klart SM-guld för Samuelsson

Sebastian Samuelsson, I 21 IF, vann guldet på sprinten vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. Med fullt skytte och bra fart på rullskidorna så blev det en överlägsen seger för Samuelsson.
– Jag försöker få det att det ska bli naturligt att jag inte missar i den här typen av lopp. Det känns superbra att jag får ett sådant här kvitto när vi är mitt uppe i försäsongsträningen, kommenterade Samuelsson i Expressens sändning.

Sebastian Samuelsson vann loppet 1.39 före Viktor Brandt, I 2 IF, som tillsammans med Sebastian var ensam om att skjuta fullt. Bronset gick till Malte Stefansson, Oxbergs IF, som trots tre bom bara var dryga 13 sekunder från silverplatsen.

Närmast utanför pallen följde Martin Ponsiluoma, med fem bom, Henning Sjökvist och Tobias Arwidson.

– Jag känner mig absolut inte överlägsen. De som skulle kunna utmana mig gör det inte så himla bra i dag. Då blir det stora avstånd. Jag vill ta för vana att inte missa i sprintloppen, kommenterade Samuelsson sin stora seger idag.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.