Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Elvira Öberg tog SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Elvira Öberg tog SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Solklart SM-guld till Elvira Öberg

Elvira Öberg åkte hem solklart SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå.
Elvira vann med över två minuters marginal till systern Hanna. Bronset tog Elisabeth Högberg, Östersund biathlon.
– Det gick väldigt bra idag, sa Elvira Öberg i Expressens sändning efter guldloppet.

– Åkningen kändes stabil och 18 träff med de här förhållandena, det är jag riktigt nöjd med, fortsatte Öberg.

Elvira Öberg var stark både på rullskidorna och på skjutvallen idag och med två totalt två bom på fyra skjutningar presterade hon bättre på vallen än sina konkurrenter.

– Jag kunde åka kontrollerat och fokusera på tekniken, åka stort och få ut det jag har i kroppen. Jag la upp loppet på ett bra sätt alla fem varven idag, berättade hon i segerintervjun.

De två bommarna kom andra gången i liggande.

– Andra ligg började jag med två bom och då hinner man bli nervös och börjar kolla på vindarna. Jag konstaterade att det är nog bara att skärpa sig och jag lyckades sätta de andra tre.

Hanna Öberg på silverplats hade tre bom och Elisabeth Högberg bommande fyra gånger, en varje skjutning men det räckte ändå till brons. Närmast utanför pallen följde Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb, Linn Persson, SK Bore och Mona Brorsson, Finnskoga IF.

För gårdagens guldmedaljör Stina Nilsson, Lima skyttegille, blev det en tuffare dag på vallen. Stina bommade hela åtta skott och slutade på 14:e plats.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Delar av Viaplay Vinters team, från vänster Gustav Almqvist, analytiker, Peter Jihde, programledare, Katarina Hultling, programledare, Johanna Ojala, programledare, Kajsa Kling, alpin expert, Teodor Peterson, längdåkningsexpert. FOTO: Karl Nordlund/NE

Teodor Peterson ny expert hos Viaplay Vinter

Med en knapp månad kvar innan sändningarna inleds presenterar Viaplay Vinter hela sitt team av vintersportprofiler. Ny bland profilerna är OS-silvermedaljören Teodor Peterson. – Det känns inspirerand...
På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...