Elvira Öberg tog SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Elvira Öberg tog SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Solklart SM-guld till Elvira Öberg

Elvira Öberg åkte hem solklart SM-guld på distansloppet vid rullskidskytte-SM i Sollefteå.
Elvira vann med över två minuters marginal till systern Hanna. Bronset tog Elisabeth Högberg, Östersund biathlon.
– Det gick väldigt bra idag, sa Elvira Öberg i Expressens sändning efter guldloppet.

– Åkningen kändes stabil och 18 träff med de här förhållandena, det är jag riktigt nöjd med, fortsatte Öberg.

Elvira Öberg var stark både på rullskidorna och på skjutvallen idag och med två totalt två bom på fyra skjutningar presterade hon bättre på vallen än sina konkurrenter.

– Jag kunde åka kontrollerat och fokusera på tekniken, åka stort och få ut det jag har i kroppen. Jag la upp loppet på ett bra sätt alla fem varven idag, berättade hon i segerintervjun.

De två bommarna kom andra gången i liggande.

– Andra ligg började jag med två bom och då hinner man bli nervös och börjar kolla på vindarna. Jag konstaterade att det är nog bara att skärpa sig och jag lyckades sätta de andra tre.

Hanna Öberg på silverplats hade tre bom och Elisabeth Högberg bommande fyra gånger, en varje skjutning men det räckte ändå till brons. Närmast utanför pallen följde Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb, Linn Persson, SK Bore och Mona Brorsson, Finnskoga IF.

För gårdagens guldmedaljör Stina Nilsson, Lima skyttegille, blev det en tuffare dag på vallen. Stina bommade hela åtta skott och slutade på 14:e plats.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...