Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Ribom tog andra raka segern under Trollhättan Action Week när hon vann sprinten närmast före Maja Dahlqvist och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emma Ribom tog andra raka segern under Trollhättan Action Week när hon vann sprinten närmast före Maja Dahlqvist och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ribom trivs i Trollhättan

Ingen verkar kunna stoppa Piteå elits Emma Ribom under rullskidtävlingar i Trollhättan.
På fredagens sprint vann Ribom på nytt. Högklassiskt motstånd i finalen genom Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och Anamarija Lampic räckte inte till mot Ribom.
– Trollhättan börjar bli en favoritort nu, sa Ribom efter andra raka triumfen.

Efter målgång sa trean i mål, Johanna Hagström, Ulricehamnsåkaren som är från Falköping till Ribom att hon kanske skulle ta att flytta till Västergötland.

– Det ska nog mycket till men vi är rumskompisar så hon kanske lyckas övertala mig i kväll. Vi får se, sa Ribom med ett stort leende.

Hur sammanfattar du dagens sprint?
– Först var prologen svår då det var så halt. Jag är tacksam att asfalten blev torrare och det blev lättare att trycka till i backen så längre dagen gick.

Efter en lugn öppning på finalen så var det Ribom som satte fart på finalfältet.

– Jag var det första som tappade tålamodet, jag är inte förvånad men jag kände att nu sätter vi fart på det här.

Kände du att du hade greppet på slutet?
– Maja var ju tätt i rygg och det kändes om hon kanske hade en växel till. Men jag hade bra driv hela vägen in men det var många starka sprinttjejer på start idag, så det är inget man leker hem.

Nu fick du ett ny kvitto på att träningen i sommar varit bra!
– Ja, men vi ska fortsatt komma ihåg att det är augusti.

Ribom åker i morgon Alliansloppets 48 kilometer.

Det kan bli en trippel?
– Vi ska göra ett försök, avslutade Ribom.

Tvåan Maja Dahlqvist var inte alltför nedslagen av att få stryk av Emma Ribom.

– Idag var det kul och ändå en bra dag. Jag gjorde en bra prolog. Det hade varit roligt att vinna men Emma var stark idag och hon har varit stark hela sommaren.

Åker du Alliansloppet i morgon?
– Tanken var det, jag får bestämma mig i kväll. Vi får se, sa Dahlqvist som vann Alliansloppet 2017.

Liveresultat finns här.

Damernas finalåkare, tvåan Maja Dahlqvist, vinnaren Emma Ribom, trean Johanna Hagström och fyra Anamarija Lampic. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Damernas finalåkare, tvåan Maja Dahlqvist, vinnaren Emma Ribom, trean Johanna Hagström och fyra Anamarija Lampic. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...