Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Ribom vann Alliansloppet efter en stenhård upploppsstrid mot Hanna Falk. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emma Ribom vann Alliansloppet efter en stenhård upploppsstrid mot Hanna Falk. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Trippel för Ribom efter sylvass spurt

Landslagets och Piteå elits Emma Ribom vann Alliansloppet och grejade en trippel på rullskidtävlingarna i Trollhättan. Ribom tog segern efter en stenhård upploppsstrid mot Hanna Falk, Lager 157 Ski Team.
– Segern satt långt inne. Hanna är ju en grym spurtare men det var bara att bita i, säger Ribom.

Det var en lugn öppning på damklassen där ingen ville höja tempot i tätklungan.

– I börjar var det sällskapsresa och jag var nog den första igen som tappade tålamodet tyckte att nu får vi börja sätta fart på det här, säger Ribom och fortsätter;

– Sedan hade vi bra snurr i klungan och det gick fort bitvis och jag var bara glad att jag fortsatt var med i matchen. In på upploppet var det bara att försöka ha så bra position som möjligt.

Hur skönt var det att vinna mot en så duktig spurtare som Hanna?
– Jättekul! Jättehäftigt! Jag har svårt att sätta ord på den här helgen. Att jag skulle ro hem det idag hade jag väldigt svårt att tro när jag vaknade i morse. Ett sådant här lopp är inte min hemmaplan. Jag slog ur underläge men desto häftigare att passera mållinjen först.

Hanna Falk sa så här efter spurtfajten mot Ribom.

– Det var en tajt uppgörelse men Emma var snäppet starkare.

Hur kändes det under loppet?
– Jag kände mig riktigt stark. Det var väl om man skulle gjort något tidigare men vinden gjorde det svårt. Man fick åka och ladda för spurt. Nu var det länge sedan jag spurtade på en tävling, berättar Falk.

Att vara tillbaka och tävla igen efter ryggproblemen som hon haft gör att Falk nu njuter i fulla drag. Den förra landslagssprintern har kommit igång bra med sin nya långloppssatsnign.

– Det är så jäkla kul att vara tillbaka och tävla och jag har aldrig känt mig så stark på ett Allianslopp. Det känns om jag kunnat staka några varv till. Det är skönt att känna att all stakning i sommaren gett resultat. Grundstyrkan finns där och även det finns lite att fila på till vintern så känner jag att jag har både speed och ork.

Tre åkare till var med i spurten på slutet och Linn Sömskar, Team Eksjöhus, tog tredjeplatsen två sekunder bakom tätduon och sekund före fyra Lina Korsgren, Team Ramudden. Norska Thea Krokan Murud i Lager 157 Ski Team var fem sekunder efter som femma.

Britta Johansson Norgren slutade åtta, sex och en halv minut efter täten. Britta lämnade sin stav till Hanna Falk som knäckt sin under loppet.

Liveresultat finns här.

Fem av de sex bästa i Alliansloppets damklass. Femman Thea Krokan Murud saknas. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Fem av de sex bästa i Alliansloppets damklass. Femman Thea Krokan Murud saknas. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

 

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...