Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren saknar fortfarande en seger i Alliansloppet. Idag blev hon fyra, 3,2 sekunder efter vinnaren Emma Ribom. FOTO: Trollhättan Action Week.

Lina Korsgren saknar fortfarande en seger i Alliansloppet. Idag blev hon fyra, 3,2 sekunder efter vinnaren Emma Ribom. FOTO: Trollhättan Action Week.

Åkarkommentarer efter Alliansloppet

På plats i Trollhättan samlade vi upp några kommentarer från några av fler av åkarna än ettan och tvåan i Alliansloppet.

Lina Korsgren, Team Ramudden, fyra, 3,2 sekunder bakom vinnaren:
– Det har varit en bra dag. Idag kändes det som att jag var med och tävlade på ett annat sätt än i fredags. Det svarade bra. Jag försökte ganska mycket under loppet och tog mycket ansvar, på sista varvet med. Jag gjorde några ryck men blev inte riktigt av med dem så då var det väl bara att vänta in spurten.

Hur mycket sliter ett sådant här lopp?
– Det är mest muskulärt. Man får ta hand om ryggen som man redan har lite skavanker i. Det får inte bli för dåligt, man får vara där och stretcha och köra lite yoga, säger Korsgren.

Stian Berg, Team Kaffebryggeriet, trea, 4,9 sekunder efter segraren Max Novak och tre tiondelar bakom tvåan Emil Persson.
– Loppet var som förväntat. Periodvis hög fart men så blev det stor klunga på slutet. Det var ju inte helt överraskande att någon skulle pröva att sticka på sista varvet. Novak är otroligt stark som klarar det.

– Själv är jag väldigt nöjd med att bli trea. Det är inte så många månader sedan jag låg på soffan och slet med covid. Jag har varit lite osäker efter att ha tränat väldigt mycket i sommar och haft lite varierande form. Men det verkar tydligt att jag gjort något rätt, säger norrmannen.

Eric Rosjö, IFK Mora SK, delad nia med Axel Jutterström och därmed delad andra svensk, 7,9 sekunder bakom Novak.
– Innan loppet hade jag förhoppningar om att det kunde bli lite utbrytningar.

Du gjorde något försökt med Gustaf (klubbkompisen Berglund)?
– Ja, med det var ju lönlöst i blåsten. Då fick man lägga om lite taktik och gå med så billigt som möjligt. Det gick ju jättelångsamt hela vägen förutom några ryck i backen vid varvningen. Det handlade mest om att undvika strul.

– Jag ångrar att jag låg lite dåligt till in i den där Mio-backen där Novak gick. Kände mig jäkligt stark uppför den backen. Sedan försökte jag jaga ikapp men det var ingen annan som riktigt var intresserad och då var det bara att hänga med in mot mål. Dessvärre missbedömde jag mållinjen. Jag trodde första strecket var mållinjen så jag gav väl bort någon placering där.

Axel Jutterström, Team Eksjöhus, delad nia med Eric Rosjö.
– Jag knäckte en stavspets men fick en ny stav och kunde komma tillbaka. Det var ganska stökigt i klungan på sista varvet. Sedan är jag är ju ingen spurtare så en delad niondeplats med Eric var ju bra, säger Jutterström som måste ses som den största svenska överraskningen i svensk herrskidåkning under sommarperioden.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...