Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Harald Ekenberg, Jackline Lockner och Robin Norum är den svenska truppen vid rullskidvärldscupen i Madona, Lettland. FOTO: Svenska skidförbundet.

Harald Ekenberg, Jackline Lockner och Robin Norum är den svenska truppen vid rullskidvärldscupen i Madona, Lettland. FOTO: Svenska skidförbundet.

Lockner femma på rullskidvärldscupens masstart

När rullskidvärldscupen i Madona, Lettland, idag fortsatte med masstart i fri stil idag nådde ingen av de tre svenska åkarna på plats upp på pallen.
Bäst gick det för Hudiksvalls IF:s Jackline Lockner som slutade femma.

Lockner var med i tätklungan i sex av sju varv. Sedan halkade hon i en kurva på den blöta vägbanan när tätgruppen gick ut på sista varvet. Där tappade hon några meter som hon aldrig kunde ta i kapp.

Världscupledarinnan Sandra Schuetzova från Tjeckien, som hade ett fall tidigare i loppet och då bröt en stav vann ändå före Alena Prochazkova, Slovakien. Trea blev ryskan Daria Rogozina. Lockner var knappa minuten bakom vinnaren i mål

IFK Umeås Robin Norum hängde med bra inledningen på herrarnas lopp och var med i en utbrytning med fyra åkare men fick sedan släppa. Han var sedan med och spurtade om fjärdeplatsen men fick nöjda sig med att åka i mål som nia. Han var dryga minuten efter segraren Matteo Tanel, Italien. Tvåa ett par sekunder bakom blev norrmannen Amund Korsaeth. Världscupledaren Raimo Vigants från Lettland slutade trea 43 sekunder efter vinnaren.

I juniorklassen blev IK Sterns Harald Ekenberg sexa. Han var två m minuter bakom segrande hemmaåkaren Lauris Kaparkalej.

Resultat

Damer
Herrar
Damjuniorer
Herrjuniorer

Imorgon avslutas tävlingarna i Lettland med 10/20 kilometer klassisk stil med individuell start.

Senaste nyheterna