Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Eriksson, Malin Börjesjö och Annika Sjöström satsar på långlopp i italienska SottoZero Trentino Zorzi Max.

Maja Eriksson, Malin Börjesjö och Annika Sjöström satsar på långlopp i italienska SottoZero Trentino Zorzi Max.

Börjesjö, Eriksson och Sjöström till italienskt långloppsteam

Det italienska Pro Teamet i Visma Ski Classics, SottoZero Trentino Zorzi Max, gick i somras ut med att de sökte damåkare till laget.
Många intresserade tjejer hörde av sig och nu har teamet rekryterat två svenska och en finsk åkare: Malin Börjesjö, Maja Eriksson och Annika Sjöström.
– Vi är mycket glada över våra tillskott från Sverige och Finland, säger teamchefen Michele Pasqualotto.

Det italienska teamet fick förfrågningar från tjejer från många länder, såväl Tjeckien, Ryssland, Österrike, Tyskland, Norge men efter online-intervjuer så fastnade man för Malin Börjesjö och Maja Eriksson från Sverige och Annika Sjöström från Finland.

24-åriga Sundbybergs IK-åkaren Malin Börjesjö bor i Umeå och studerar till civilingenjör.

– De två senaste har jag tävlat för college-skidlaget vid Northern Michigan University i USA. Jag gillade verkligen att vara en del av ett team som stöttar och driver varandra. Detta är en av de två främsta anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa vidare i det italienska teamet. Den andra anledningen är mitt stora mål är att tävla i Visma Ski Classics. Jag har gillat långlopp sedan jag var barn och tittade på Vasaloppet, säger Börjesjö.

21-åriga Maja Eriksson, Malungs IF, bor också i Östersund.

– Jag har alltid gillat stakning och har provat på långlopp i två år nu. Min vilja och motivation är starkare och större än någonsin tidigare, säger Eriksson och fortsätter;

– När jag var yngre så gick det bra för mig i sprint med ett brons på USM. Men när man har höga mål och älskar att träna, kan man pressa sin kropp för hårt och det är vad jag gjorde. Jag drabbades av överträning och hade ett par tuffa år men nu är jag tillbaka på rätt spår igen och min kropp spelar äntligen med mig igen.

33-åriga Annika Sjöström representerade förra säsongen finska Team ES Endurance. Sjöström jobbar heltid som mjukvaruutvecklare på Valmet bredvid sin skidsatsning.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla med mitt nya italienska team i vinter. Teamet är professionellt och det är en mycket trevlig och dynamisk grupp, säger Sjöström.

Senaste nyheterna