Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Både Jenny Larsson och Ida Dahl dras med skadebekymmer under förberedelserna inför Visma Ski Classics säsong XII. FOTO: Team Ramudden.

Både Jenny Larsson och Ida Dahl dras med skadebekymmer under förberedelserna inför Visma Ski Classics säsong XII. FOTO: Team Ramudden.

Skadeproblem för Dahl och Larsson

Team Ramudden dominerade Visma Ski Classics förra vintern, inte minst på damsidan. Nu har dock både Ida Dahl och Jenny Larsson skadebekymmer.
– Både Ida och Jenny kämpar med skador, berättar teamchefen Gustaf Korsgren för vismaskiclassics.com.

Team Ramudden vann lagtävlingen i Visma Ski Classics förra säsongen och på damsidan blev Lina Korsgren totalvinnare med Ida Dahl på andra plats och Jenny Larsson som sexa. Nu har dock Dahl och Larsson lite motgångar i förberedelserna för vintern.

– Just nu har vi en del problem bland våra damåkare. Både Ida och Jenny kämpar med skadebekymmer. Dessutom fick vår nya tjej Ida Palmberg en infektion i ett sår efter att ha ramlat under löpträning. Hon var tvungen att ta sig till akuten och stannade på sjukhuset i ett par dagar, berättar Gustaf Korsgren.

För Lina Korsgren så flyter dock träningen på enligt plan.

– Lina, hon är i form, men ta i trä, säger Gustaf.

På herrsidan rullar det dock på bra för trion Max Novak, Johannes Eklöf och Hermann Paus.

Novak har ju dominerat på rullskidor de senaste veckorna och nu senast med den imponerande solosegern på Alliansloppet.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...