Både Jenny Larsson och Ida Dahl dras med skadebekymmer under förberedelserna inför Visma Ski Classics säsong XII. FOTO: Team Ramudden.

Både Jenny Larsson och Ida Dahl dras med skadebekymmer under förberedelserna inför Visma Ski Classics säsong XII. FOTO: Team Ramudden.

Skadeproblem för Dahl och Larsson

Team Ramudden dominerade Visma Ski Classics förra vintern, inte minst på damsidan. Nu har dock både Ida Dahl och Jenny Larsson skadebekymmer.
– Både Ida och Jenny kämpar med skador, berättar teamchefen Gustaf Korsgren för vismaskiclassics.com.

Team Ramudden vann lagtävlingen i Visma Ski Classics förra säsongen och på damsidan blev Lina Korsgren totalvinnare med Ida Dahl på andra plats och Jenny Larsson som sexa. Nu har dock Dahl och Larsson lite motgångar i förberedelserna för vintern.

– Just nu har vi en del problem bland våra damåkare. Både Ida och Jenny kämpar med skadebekymmer. Dessutom fick vår nya tjej Ida Palmberg en infektion i ett sår efter att ha ramlat under löpträning. Hon var tvungen att ta sig till akuten och stannade på sjukhuset i ett par dagar, berättar Gustaf Korsgren.

För Lina Korsgren så flyter dock träningen på enligt plan.

– Lina, hon är i form, men ta i trä, säger Gustaf.

På herrsidan rullar det dock på bra för trion Max Novak, Johannes Eklöf och Hermann Paus.

Novak har ju dominerat på rullskidor de senaste veckorna och nu senast med den imponerande solosegern på Alliansloppet.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.