Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Falk får bära favoritskapet på Värnamorullen i morgon. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hanna Falk får bära favoritskapet på Värnamorullen i morgon. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Starkt startfält på Värnamorullen

I morgon lördag är det dags för Värnamorullen som lockat starka åkare till start i såväl dam- som herrklassen. Lager 157 Ski Team är på plats med Britta Johansson Norgren, Hanna Falk, Emil Persson och Marcus Johansson i spetsen. De har dock flera tuffa utmanare om topplaceringarna.
Loppets sänds live på arrangörens Facebook.

Det är Apladalens löparklubb och OK Stigen som står som arrangörer av Värnamorullen och de satsar hårt på att bli en av de större rullskidtävlingarna som lockar såväl elit som motionärer och ungdomar. I år är loppet för första gången en Visma Ski Classis Challengers och många starka åkare från vinterns Visma Ski Classics Pro Tour står på startlinjen i morgon.

I damklassen får formstarka Hanna Falk bära favoritskapet efter andraplatsen på Alliansloppet förra helgen. Utmanar blir teamkompisarna Britta Johansson Norgren och Thea Krokan Murud men också Laila Kveli, Team Engcon och Ulricehamns IF:s Hanna Abrahamsson.

I herrklassen är Lager 157 Ski Team till start med kvartetten Emil Persson, Marcus Johansson, Eddie Edström och Runar Skaug Mathisen. De får tufft motstånd av Team Ramuddens Johannes Eklöf och Team Engcon-trion Torgeir Sulen Hovland, Nils Persson och Gabriel Höjlind.

Damerna startar 12.00 och herrarnas ger sig iväg 14.00. Loppet sänds som sagt live på Värnamorullen Facebook-sida.

Startlista finns här.

Banan är ett varv på 10 kilometer som körs fyra varv. Tävlingen har också ungdoms-, junior-, motions- och veteranklasser. Värnamorullen är också seedningsgrundande till Vasaloppet för de som åker 40 kilometer.

Senaste nyheterna