Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Falk tog hem Värnamorullen på lördagseftermiddagen. Bilden från Alliansloppet förra helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hanna Falk tog hem Värnamorullen på lördagseftermiddagen. Bilden från Alliansloppet förra helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Hanna Falk tog hem Värnamorullen

Med 800 meter kvar av 40 kilometer långa Värnamorullen stack Hanna Falk ifrån Britta Johansson Norgren och Laila Kveli.
Falk vann lopp tre sekunder före Johansson Norgren som klarade andraplatsen med några centimeter före Kveli.
– Ett jättefint lopp. Jag är lyrisk över banan, sa Hanna Falk i Värnamoloppets Facebook-sändning från tävlingen.

Tätgruppen med Falk och Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team och Kveli från Team Engcon fick på slutvarvet sällskap av unga Alva Sköld i Lager 157 Ski Team:s ungdomslaget. Sköld låg ett tag 40 sekunder efter men kom tillbaka när tättrion åkte lite avvaktande.

När Johansson Norgren ökade farten med cirka en kvarts åkning kvar så fick dock skidskytten Sköld från Häverödal i Uppland ge sig.

Spurtkanonen Hanna Falk väntade inte fram till upploppet utan stack sedan ifrån med cirka 800 meter kvar av loppet.

– Det kändes bra idag. Kroppen var lite seg till en början efter mycket träning. Laila och Britta körde hårt till och från och försökte stöta men jag hängde i. På sista kilometern kände jag mig stark så då gick jag. Jag måste ju visa att jag inte bara kan spurta de sista meterna, sa Falk i segerintervjun.

Kampen om andraplatsen blev stenhård mellan Johansson Norgren och Kveli där Britta var precis före Laila över mållinjen.

– Det var skoj och en fin bana. Ett avvaktande lopp och på slutet visste jag ju att Hanna skulle vara stark i spurten, sa Johansson Norgren.

Laila Kveli var offensiv under loppet och kämpade hårt mot Britta på upploppet men fick nöja sig med tredjeplatsen.

– Det var mitt bästa lopp på länge. Jag är nöjd med att jag kunde hänga med de här två starka damerna. Jag försökte i alla fall med att få till en bra spurt. Det räckte inte hela vägen men jag är nöjd med loppet, sa Kveli.

Fyra blev Alva Sköld 50 sekunder bakom tättrion efter en imponerande insats. Linnea Johansson som också åker för Lager 157 Ski Team:s ungdomslag tog femteplatsen sex och en halv minut efter täten. Hanna Abrahamsson, Ulricehamns IF och Olivia Hansson, Karlslunds IF blev sjua och åtta. De var cirka två respektive tre minuter bakom Abrahamsson.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna