Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Ribom tog sin fjärde raka seger på rullskidor när hon vann en sprint i franska Annecy i går. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emma Ribom tog sin fjärde raka seger på rullskidor när hon vann en sprint i franska Annecy i går. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ny seger för Ribom – i Frankrike

Emma Ribom fortsätter att visa fin form på rullskidor. I går vann hon en sprinttävling i franska Annecy närmast före schweiziskan Laurien Van der Graaf.

Emma Ribom och Oskar Svensson var inbjudna till Martin Fourcade Nordic Festival som i år, förutom skidskyttetävlingar, hade sprint på programmet.

Ribom var tvåa i kvalet och dominerade sedan finalen där siste åkare plockades bort de fyra första varven. Ribom utmanades av hemmaåkaren Flora Dolci och Laurien Van der Graaf men stod emot bra och vann före schweiziskan och med Dolci som trea.

Efter tre raka segrar vid rullskidtävlingarna i Trollhättan förra helgen så visade Ribom att formen håller i sig.

I herrklassen hade inte Oskar Svensson formen för dagen och försvann i prologen. Starkast var fransmannen Renaud Jay som vann före norrmannen Pål Tröan Aune.

Nu väntar höghöjdsläger i franska Font Romeu för Ribom, Svensson och de övriga landslagsåkarna under tre veckor med start i morgon.

Emma Ribom jublar efter seger i Frankrike. FOTO: Instagram Emma Ribom.
Emma Ribom jublar efter seger i Frankrike. FOTO: Instagram Emma Ribom.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...