Emma Ribom tog sin fjärde raka seger på rullskidor när hon vann en sprint i franska Annecy i går. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emma Ribom tog sin fjärde raka seger på rullskidor när hon vann en sprint i franska Annecy i går. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ny seger för Ribom – i Frankrike

Emma Ribom fortsätter att visa fin form på rullskidor. I går vann hon en sprinttävling i franska Annecy närmast före schweiziskan Laurien Van der Graaf.

Emma Ribom och Oskar Svensson var inbjudna till Martin Fourcade Nordic Festival som i år, förutom skidskyttetävlingar, hade sprint på programmet.

Ribom var tvåa i kvalet och dominerade sedan finalen där siste åkare plockades bort de fyra första varven. Ribom utmanades av hemmaåkaren Flora Dolci och Laurien Van der Graaf men stod emot bra och vann före schweiziskan och med Dolci som trea.

Efter tre raka segrar vid rullskidtävlingarna i Trollhättan förra helgen så visade Ribom att formen håller i sig.

I herrklassen hade inte Oskar Svensson formen för dagen och försvann i prologen. Starkast var fransmannen Renaud Jay som vann före norrmannen Pål Tröan Aune.

Nu väntar höghöjdsläger i franska Font Romeu för Ribom, Svensson och de övriga landslagsåkarna under tre veckor med start i morgon.

Emma Ribom jublar efter seger i Frankrike. FOTO: Instagram Emma Ribom.
Emma Ribom jublar efter seger i Frankrike. FOTO: Instagram Emma Ribom.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.