Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På lördag är det dags för Storvretaklassikern på rullskidor på den nya multibanan vid Skogsvallen/LPR Arena. FOTO: Storvreta IK skidor.

På lördag är det dags för Storvretaklassikern på rullskidor på den nya multibanan vid Skogsvallen/LPR Arena. FOTO: Storvreta IK skidor.

Storvretaklassikern lockar starkt startfält

På lördag 11 september är det dags för Storvretaklassikern på rullskidor.
Loppet som går på den nya multibanan i Storvreta har lockat ett stort och bra startfält. På startlinjen står bland annat Visma Ski Classics-åkare som Pontus Nordström och Julia Angelsiöö.

Loppet körs som varvlopp där varvet är 4 kilometer på Skogsvallen/LPR Arena i Storvreta strax utanför Uppsala där en helt ny multibana nu står redo. Huvudklasserna åker 40 kilometer men det finns också ungdoms- och motionsklasser som åker 10 respektive 20 kilometer.

– Det blir ett tufft lopp där vi kan utlova mellan 400-500 höjdmeter, säger Patrik Söderqvist från Storvreta IK.

I herrklassen är ett 60 tal åkare anmälda där Pontus Nordström, Östervåla IF/Exsitec Ski Team får gälla som huvudfavorit. Han får bland annat möta Jonathan Hedbys, Storvreta IK/Team Synnfjell och Storvreta junior Elliot Angelsjöö som slutade sexa på OnePartnerGroup-loppet i Östersund i söndags.

I damklassen är endast fem åkare anmälda och där får hemmaåkaren Julia Angelsiöö, Storvreta IK/Team Næringsbanken bära favoritskapet.

Lista på anmälda åkare finns här.

Senaste nyheterna