Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tiril Eckhoff är Norges mest populära kvinnliga idrottare i augusti. FOTO: Christian Haukeli.

Tiril Eckhoff är Norges mest populära kvinnliga idrottare i augusti. FOTO: Christian Haukeli.

Eckhoff Norges mest populära kvinnliga idrottare

Den norska skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff har i flera år varit bland Norges mest populära idrottare, tillsammans med profiler som Karsten Warholm, Johannes Thingnes Bö och Therese Johaug.
Eckhoff har nu klättrat hela sju procent sedan juli och ligger på andra plats bara slagen av Warholm och är därmed Norges mest populära kvinnliga idrottare.

– Det här är rått! Jag vet inte vad jag ska säga. Det är fantastiskt att se att människor uppskattar mig både som idrottare och som person, och att de uppenbarligen gillar de värderingar jag står för. Jag hoppas att jag kan vara en bra förebild, säger skidskytteesset som vann världscupen totalt förra säsongen, i ett pressmeddelande från norska skidskytteförbundet.

Bland de 10 mest populära idrottarna hittar vi tre skidskyttar. Bröderna Bö och Eckhoff har länge varit alla tre på topp tio platserna. Norska skidskytteförbundet är stolta över sina populära och jordnära profiler.

– Vi har tur som har en generös, positiv och inkluderande grupp av utövare. Alla våra skidskyttar förtjänar att vara med på den här listan, och vi har ett gediget lag som tillsammans gör varandra bra. Att Johannes, Tarjei och Tiril ligger i toppen säger något om vilken status skidskytte har - även på sommaren. Mycket häftigt både för dem och oss, säger generalsekreterare i norska skidskytteförbundet, Morten Djupvik.

Högst upp på listan bland de norska längdåkarna är Marit Björgen på sjätte plats tätt följd av Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo.

Norges mest populära idrottare i augusti 2021 *:

1. Karsten Warholm 43%
2. Tiril Eckhoff 35%
3. Jakob Ingebrigtsen 34%
4. Johannes Thingnes Bö 34%
5. Birgit Skarstein 32%
6. Marit Björgen 32%
7. Therese Johaug 31%
8. Johannes Hösflot Kläbo 31%
9. Tarjei Bö 29%
10. Erling Braut Haaland 25%

* Källa: Sponsor Insight 2021

Senaste nyheterna