Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ari Luusua, här i mål som trea på Årefjällsloppet i våras, lägger skidorna på hylla och Team Eksjöhus tappar en stark åkare innan säsongen börjat. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ari Luusua, här i mål som trea på Årefjällsloppet i våras, lägger skidorna på hylla och Team Eksjöhus tappar en stark åkare innan säsongen börjat. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Luusua lägger skidorna på hyllan

I somras blev finske långloppsåkaren Ari Luusua, 33, klar för nya svenska långloppslaget Team Eksjöhus. Idag meddelar han dock oväntat att han avslutar sin karriär.
”Det är dags att meddela att jag avslutar min aktiva karriär”, skriver vinterns Vasaloppsfemma Luusua själv på sina sociala medier idag.

Så här meddelade Luusua sitt beslut på sina Instagram- och Facebookkonton idag:
”Det är dags att meddela att jag slutar min aktiva karriär. Det betyder att jag inte kommer att tävla längre, men jag kommer aldrig att sluta träna och njuta av att träna utomhus. Det är mitt sätt att leva som jag växte upp med sedan min barndom.”

”Anledningarna till min pensionering är personliga och mycket större än själva skidåkningen. Jag har nu viktigare saker i mitt liv än professionell skidåkning. Det viktigaste för mig är min familj, min fru och mitt barn. Jag kommer att ägna min tid åt dem och mina närmaste vänner. Jag har också haft en del problem med min hälsa på sistone, vilket bidrar till mitt beslut att säga adjö till skidåkningen ”

Ari Luusua hade flera framskjutna placeringar på Visma Ski Classics de senaste åren. Han stod på pallen två gånger: på Jizerska 50 2019 och på Årefjällsloppet i våras. Han var trea i båda de loppen. Han slutade också femma på Vasaloppet i vintras, vilket var det bästa resultatet för en finländare på mer än 40 år.

Luusua blev pappa i våras och säkert en stor anledning till hans beslut att lämna skidåkningen som aktiv elitåkare.

Senaste nyheterna