Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för nio mil långa Klarälvsloppet på rullskidor. Loppet sänds live här på Längd.se. FOTO: Klarälvsloppet.

På söndag är det dags för nio mil långa Klarälvsloppet på rullskidor. Loppet sänds live här på Längd.se. FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet livestreamas på Längd.se

På söndag är det dags för Klarälvsloppet på rullskidor. Med sina 90 kilometer är loppet sommarens Vasalopp. I damklassen är också Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren på startlinjen och möter ”nya” långloppsåkaren Hanna Falk.
På herrsidan möter sommarens suverän på rullskidor, Max Novak, bland annat tidigare Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard.
Loppet livestreamas på Längd.se. Herrarna startar 09.00 och damerna 09.05.

Efter att ha varit inställt förra året på grund av pandemin är nu Klarälvsloppet tillbaka och såväl elitåkare som motionärer får känna på nio mil längs Klarälven som en bra test inför vad som väntar till vintern. Loppet är nu också en Visma Ski Classics Challengers.

I damklassen talar allt för en kamp om segern mellan Lina Korsgren, Team Ramudden och Hanna Falk, Lager 157 Ski Team. Blir det Falk som avgör på upploppet inne i Karlstad eller kan Korsgren matta ut den tidigare sprintåkaren och ta segern?

Herrklassen har lockat många starka åkare till start där Stian Berg från norska Team Kaffebryggeriet kommer för att försvara sin seger från 2019. Kommer Berg och övriga åkare rå på Team Ramuddens Max Novak som gått ifrån klungan och vunnit flera solosegrar i sommar? Novak solovann bland annat på Alliansloppet och långloppet under Toppidrettsveka i Norge.

Åkare som garanterat kommer att blanda sig i kampen om segern är Team Ragde Charge’s Andreas Nygaard and Kasper Stadaas. Svenska Team Curira kommer deras starka norska nyförvärv Stian Hoelgaard samt Klas Nilsson and Gabriel Thorn. Fler svenska åkare att se upp med är Johannes Eklöf, Team Ramudden, Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team.

Andra vassa norska åkare på startlinjen är bland annat Team Kaffebryggeriets Vetle Thyli och Simen Engebretsen Nordli, Team Næringsbanken.

På start finns också det franska långloppsteamet Team Nordic Experience med Antoine Auger, Thomas Joly och Arnaud Du Pasquier.

Du ser Klarälvsloppet live på Längd.se på söndag. Herrarna startar 09.00 och damerna 09.05. Loppet kommenteras på engelska.

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...