På söndag är det dags för nio mil långa Klarälvsloppet på rullskidor. Loppet sänds live här på Längd.se. FOTO: Klarälvsloppet.

På söndag är det dags för nio mil långa Klarälvsloppet på rullskidor. Loppet sänds live här på Längd.se. FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet livestreamas på Längd.se

På söndag är det dags för Klarälvsloppet på rullskidor. Med sina 90 kilometer är loppet sommarens Vasalopp. I damklassen är också Vasaloppsvinnaren Lina Korsgren på startlinjen och möter ”nya” långloppsåkaren Hanna Falk.
På herrsidan möter sommarens suverän på rullskidor, Max Novak, bland annat tidigare Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard.
Loppet livestreamas på Längd.se. Herrarna startar 09.00 och damerna 09.05.

Efter att ha varit inställt förra året på grund av pandemin är nu Klarälvsloppet tillbaka och såväl elitåkare som motionärer får känna på nio mil längs Klarälven som en bra test inför vad som väntar till vintern. Loppet är nu också en Visma Ski Classics Challengers.

I damklassen talar allt för en kamp om segern mellan Lina Korsgren, Team Ramudden och Hanna Falk, Lager 157 Ski Team. Blir det Falk som avgör på upploppet inne i Karlstad eller kan Korsgren matta ut den tidigare sprintåkaren och ta segern?

Herrklassen har lockat många starka åkare till start där Stian Berg från norska Team Kaffebryggeriet kommer för att försvara sin seger från 2019. Kommer Berg och övriga åkare rå på Team Ramuddens Max Novak som gått ifrån klungan och vunnit flera solosegrar i sommar? Novak solovann bland annat på Alliansloppet och långloppet under Toppidrettsveka i Norge.

Åkare som garanterat kommer att blanda sig i kampen om segern är Team Ragde Charge’s Andreas Nygaard and Kasper Stadaas. Svenska Team Curira kommer deras starka norska nyförvärv Stian Hoelgaard samt Klas Nilsson and Gabriel Thorn. Fler svenska åkare att se upp med är Johannes Eklöf, Team Ramudden, Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team.

Andra vassa norska åkare på startlinjen är bland annat Team Kaffebryggeriets Vetle Thyli och Simen Engebretsen Nordli, Team Næringsbanken.

På start finns också det franska långloppsteamet Team Nordic Experience med Antoine Auger, Thomas Joly och Arnaud Du Pasquier.

Du ser Klarälvsloppet live på Längd.se på söndag. Herrarna startar 09.00 och damerna 09.05. Loppet kommenteras på engelska.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.