Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren eller Hanna Falk? Vem vinner Klarälvsloppet på söndag?

Lina Korsgren eller Hanna Falk? Vem vinner Klarälvsloppet på söndag?

Korsgren eller Falk på Klarälvsloppet?

På söndag kan vi se fram emot en spännande och hård fight mellan Lina Korsgren, Team Ramudden och Hanna Falk, Lager 157 Ski Team på nio mil långa Klarälvsloppet.
Blir det vinterns suverän i Visma Ski Classics, Korsgren, eller ”nya” långloppsåkaren, Falk, som korsar mållinjen först i Karlstad på söndag. Loppet sänds live här på Längd.se.

Lina Korsgren vann Klarälvsloppet 2019 och nu kommer Team Ramudden-åkaren tillbaka till Värmland för att försvara segern från den senaste upplagan av loppet.

Är formen på plats Lina?
– Jag tror absolut att formen är tillräckligt god för att jag ska kunna vinna på söndag. Jag ser verkligen fram emot att det är en längre tävling. Senast var det 3.30 jag vann på.

Du har en tuff utmanare i Hanna Falk som vi vet har en bra spurt. Ska du mala ner henne över nio mil?
– Det kommer bli en tuff duell. Jag fick ju reda på att vi damer startar själva också och vi är inte alltför många tjejer i elitfältet som ska köra. Man kommer få ta mycket ansvar och sedan får vi se vad jag kan hitta på för att gå segrande ur striden, säger Korsgren och skrattar lite.

– Tiden kommer ta ut sin rätt och det är muskulärt tufft att köra ett platt lopp på rullskidor, fortsätter Korsgren.

Nio mil tävling och cirka tre och en halv timmes tävlingstid är vad som väntar förra sprintesset Hanna Falk på söndag.

– Det blir kul att testa på. Jag har inte tänkt så mycket på hur det ska bli, jag bestämde mig i måndags för att köra loppet, berättar Falk och fortsätter;

– Det blir ett bra tillfälle att träna på att tävla i några timmar.

Det ser ut att bli en kamp om segern mellan dig och Lina!
– Det blir inspirerande att tävla mot henne. Vi får ju göra dragjobbet själva eftersom vi startar fem minuter efter herrarna.

Avgörs det i en spurt så är du favorit!
– Man kan ju gissa att Lina vill bli av mig innan spurten. Det kan man kanske räkna ut, säger Falk.

Det blir debut för dig att tävla i så här många timmar. Vad har du tankar kring det?
– Jomen verkligen, det blir spännande att se hur kroppen svarar på det. Ett bra tillfälle att testa att få i sig energi i farten och ha en plan för det.

Du ser Klarälvsloppet live här på Längd.se på söndag. Herrarna startar 09.00 och damerna 09.05. Loppet kommenteras på engelska.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...