Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_skidnytt

Ny podcast om längdskidor släpps denna vecka

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är en helt ny podcast som blir tillgänglig på alla plattformar från och med onsdag den 22 september 2021.

Podcasten leds av Elin Mohlin och Øyvind Moen Fjeld som varje vecka kommer att gå igenom de viktigaste nyheterna inom längdskidsporten under veckan som varit och blickar fram mot det som sker kommande vecka. Podcasten kommer också handla om träning, kost och hälsa med fokus på enkla tips och råd som passar alla. Allt från den ivrige elitmotionären till den som är ute på tur med en apelsin i ryggsäcken. Avsnitten kommer ha inslag av spännande gäster som delar med sig av sina erfarenheter och roliga historier från skidspåret.

Målet är att hjälpa lyssnarna till att få ut mer av sin träning och lära av varandra över landsgränsen mellan Sverige och Norge.

Elin Mohlin är en svensk elitåkare på internationell nivå. Hon har en seger från teamsprinten under för-OS i Pyeongchang 2017. De senaste tre åren har tävlat i långloppscupen, Visma Ski Classics där hennes bästa placering är en fjärde plats från Toblach-Cortina i januari 2021.

Øyvind Moen Fjeld är en norsk skidåkare som har tävlat i världscupen för Norge innan han säsongen 2015/2016 bytte till långlopp. Där blev en fjärde plats i Vasaloppet 2016 och en tredjeplats i Ylläs-Levi 2019 hans bästa resultat.

Både Elin och Øyvind avslutade sina professionella karriärer under våren.

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är producerat av Wsportsmedia.

Första avsnittet finns här:

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...