bild_skidnytt

Ny podcast om längdskidor släpps denna vecka

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är en helt ny podcast som blir tillgänglig på alla plattformar från och med onsdag den 22 september 2021.

Podcasten leds av Elin Mohlin och Øyvind Moen Fjeld som varje vecka kommer att gå igenom de viktigaste nyheterna inom längdskidsporten under veckan som varit och blickar fram mot det som sker kommande vecka. Podcasten kommer också handla om träning, kost och hälsa med fokus på enkla tips och råd som passar alla. Allt från den ivrige elitmotionären till den som är ute på tur med en apelsin i ryggsäcken. Avsnitten kommer ha inslag av spännande gäster som delar med sig av sina erfarenheter och roliga historier från skidspåret.

Målet är att hjälpa lyssnarna till att få ut mer av sin träning och lära av varandra över landsgränsen mellan Sverige och Norge.

Elin Mohlin är en svensk elitåkare på internationell nivå. Hon har en seger från teamsprinten under för-OS i Pyeongchang 2017. De senaste tre åren har tävlat i långloppscupen, Visma Ski Classics där hennes bästa placering är en fjärde plats från Toblach-Cortina i januari 2021.

Øyvind Moen Fjeld är en norsk skidåkare som har tävlat i världscupen för Norge innan han säsongen 2015/2016 bytte till långlopp. Där blev en fjärde plats i Vasaloppet 2016 och en tredjeplats i Ylläs-Levi 2019 hans bästa resultat.

Både Elin och Øyvind avslutade sina professionella karriärer under våren.

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är producerat av Wsportsmedia.

Första avsnittet finns här:

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.