Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_skidnytt

Ny podcast om längdskidor släpps denna vecka

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är en helt ny podcast som blir tillgänglig på alla plattformar från och med onsdag den 22 september 2021.

Podcasten leds av Elin Mohlin och Øyvind Moen Fjeld som varje vecka kommer att gå igenom de viktigaste nyheterna inom längdskidsporten under veckan som varit och blickar fram mot det som sker kommande vecka. Podcasten kommer också handla om träning, kost och hälsa med fokus på enkla tips och råd som passar alla. Allt från den ivrige elitmotionären till den som är ute på tur med en apelsin i ryggsäcken. Avsnitten kommer ha inslag av spännande gäster som delar med sig av sina erfarenheter och roliga historier från skidspåret.

Målet är att hjälpa lyssnarna till att få ut mer av sin träning och lära av varandra över landsgränsen mellan Sverige och Norge.

Elin Mohlin är en svensk elitåkare på internationell nivå. Hon har en seger från teamsprinten under för-OS i Pyeongchang 2017. De senaste tre åren har tävlat i långloppscupen, Visma Ski Classics där hennes bästa placering är en fjärde plats från Toblach-Cortina i januari 2021.

Øyvind Moen Fjeld är en norsk skidåkare som har tävlat i världscupen för Norge innan han säsongen 2015/2016 bytte till långlopp. Där blev en fjärde plats i Vasaloppet 2016 och en tredjeplats i Ylläs-Levi 2019 hans bästa resultat.

Både Elin och Øyvind avslutade sina professionella karriärer under våren.

Ski(d)nytt med Elin & Øyvind är producerat av Wsportsmedia.

Första avsnittet finns här:

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov har haft tandpromblem och opererats i käken två gånger. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Ny operation för Bolshunov

Alexander Bolshunov har ingen perfekt uppladdning inför OS-vintern. Den ryska stjärnan måste göra en andra operation i munnen på grund av en infektion i tandköttet. Hans tränare, Yuri Borodavko, rapp...
Stina Nilsson är tillbaka i träning efter sin ljumskskada meddelar hennes skyttetränare Jean-Marc Chabloz. FOTO: Håkan Blidberg/Svenska skidskytteförbundet.

Stina Nilsson tillbaka i träning efter ljumskskada

Stina Nilsson missade den rekordtidiga skidskyttetävlingen i Mora häromveckan. Detta efter att hon halkat sträckt ljumsken under ett träningspass. Nu är hon dock är tillbaka i full träning efter halk...
Lina Korsgren byter från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF. FOTO: Korsnäs IF.

Korsgren tillbaka till moderklubben Korsnäs IF

Team Ramuddens Lina Korsgren som vann Visma Ski Classics i suverän stil i vintras byter nu klubb - från Åre Längdskidklubb till moderklubben Korsnäs IF från Falun. – Det känns jätteroligt att gå till...